Dark Mode Light Mode

Την Πέμπτη στη Νέα Καρβάλη ο Άρης Γιαννακίδης

Την Πέμπτη το πρωί θα επισκεφθεί τη Νέα Καρβάλη ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, αποδεχόμενος πρόσκληση του τοπικού συμβουλίου κι άλλων συλλόγων της περιοχής. Θα έρθει στην Καβάλα για έναν σημαντικό λόγο, απόλυτα συγκεκριμένο. Να δει από κοντά τον αγωγό φυσικού αερίου, που συνδέει το εργοστάσιο των λιπασμάτων με το εργοστάσιο της Καβάλα Oil.

Tην περασμένη Παρασκευή που ο Άρης Γιαννακίδης ήταν στο δημαρχείο της Καβάλας ενημερώθηκε για το πρόβλημα που υπάρχει με αυτόν τον αγωγό φυσικού αερίου. Στο γραφείο του Κωστή Σιμιτσή τον περίμεναν και τον ενημέρωσαν εκπρόσωποι της Νέας Καρβάλης, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κυριάκος Χριστοφορίδης, μέλη του τοπικού συμβουλίου, αλλά κι εκπρόσωποι συλλόγων της Νέας Καρβάλης. Του διηγήθηκαν όλη την ιστορία, πως κατασκευάστηκε ο συγκεκριμένος αγωγός φυσικού αερίου, που παλιά χορηγούσε φυσικό αέριο από τα πετρέλαια στη ΒΦΛ, τώρα τελευταία όμως χορηγεί φυσικό αέριο από τη ΒΦΛ στα πετρέλαια. Ο αγωγός είναι κατασκευασμένος κοντά στη θάλασσα. Οι νοτιάδες τον αποκαλύπτουν, με αποτέλεσμα να εγκυμονούνε κίνδυνοι για ενδεχόμενο ατύχημα. Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο, είναι αρκετά παλιό, αλλά δεν έχει λυθεί. Οι φορείς της Νέας Καρβάλης ζητούνε η παροχή φυσικού αερίου στα πετρέλαια να γίνει με άλλον τρόπο, για τον οποίο υπάρχει η σχετική υποδομή, χρειάζεται όμως να πεισθεί η Καβάλα Oil και ν΄ αναλάβει τη δαπάνη, για να εξυπηρετείται με φυσικό αέριο, από άλλον σταθμό φυσικού αερίου, που είναι μακριά από τη θάλασσα.

«Πρέπει να γίνει αυτό το έργο» είπε στη συνάντηση της Παρασκευής Κωστής Σιμιτσής. Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουνε την Πέμπτη 28 Μαρτίου, τις πρωϊνές ώρες, που ο Άρης Γιαννακίδης θα βρίσκεται στην παραλία κοντά στα πετρέλαια, για να δει πως οι πρόσφατοι νοτιάδες αποκάλυψαν το συγκεκριμένο αγωγό φυσικού αερίου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Φωτιά κατέστρεψε καντίνα στην αλάνα

Επόμενο άρθρο

Εκτός από τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια και αυτοί της ΒΦΛ απλήρωτοι