Dark Mode Light Mode

Τουλάχιστον περίεργες δηλώσεις Α. Γιαννακίδη για το 12%

Τουλάχιστον περίεργες, μπορούν να χαρακτηρισθούν οι χθεσινές δηλώσεις του Άρη Γιαννακίδη, σχετικά με τη διεκδίκηση του 12%. Ερώτηση υπεβλήθη στον περιφερειάρχη όταν ήταν το πρωί, χθες στο δημαρχείο, με αφορμή τις γνωστές εξελίξεις στο θέμα του σχεδίου πόλης του Περιγιαλίου.

Ο Άρης Γιαννακίδης ρωτήθηκε για τον λόγο για τον οποίο απουσίαζε από την τοπική σύσκεψη πριν από μία εβδομάδα στο επιμελητήριο. Απάντησε ότι εκείνη την ώρα ήταν στην Αθήνα, σε συνάντηση με τον αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα για το ΕΣΠΑ κ. Βιρβιδάκη με τον οποίο συζήτησαν θέματα του ΕΣΠΑ και των απορριμμάτων.

Ο Άρης Γιαννακίδης μιλώντας για το 12%, φάνηκε να μπερδεύει λίγο τα δεδομένα της υπόθεσης. Αιφνιδιάστηκε κατ΄ αρχήν από το ερώτημα και είπε ότι είναι δύσκολο, ν΄ αλλάξεις κάτι που έχει καθιερωθεί, ενώ όπως είπε σημαντικό ρόλο στην όλη υπόθεση παίζει και το τι λένε οι εκπρόσωποι της Θράκης. Σε γενικές γραμμές με αυτήν την ερώτηση και την ευκαιρία, ο Α. Γιαννακίδης, είπε ότι δε μπορούμε να μιλάμε τώρα για επέκταση του 12% και στην Ανατολική Μακεδονία. Επισήμανε ότι αυτό αν γίνει τώρα, είναι τραγικό λάθος. Εννοούσε ότι δε μπορεί ν΄ ανοίξει αυτή τη στιγμή τη συγκεκριμένη συζήτηση, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί ν΄ ακυρώσει άλλες παρόμοιες ενισχύσεις, που αφορούν όλη την Ελλάδα ή ειδικότερα την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Πιεζόμενος από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, παρουσία του Κ. Σιμιτσή, του Αρχ. Γρανά, του Γ. Γερομάρκου, της Άννας Σπανδώνη και του Θ. Μουριάδη, ο Α. Γιαννακίδης είπε, ότι δεν ασκεί ο ίδιος κυβέρνηση, επέμενε ότι ο ίδιος ασκεί πίεση και σημείωσε ότι έχει προσπαθήσει πολύ για το θέμα, δηλαδή για να επεκταθεί και στην Ανατολική Μακεδονία η επιδότηση εργασίας 12%, που ισχύει στη Θράκη, κλείνοντας τη συζήτηση, γιατί όπως είπε βιάζονταν να αναχωρήσει για την Κομοτηνή, ενώ τόνισε ότι ο στόχος παραμένει.

Ήταν ιδιαίτερα γενικός, μίλησε ιδιαίτερα αόριστα, γενικά δεν ανέλαβε καμιά δέσμευση, δεν έθεσε κανένα χρονοδιάγραμμα, δημιουργώντας μεγαλύτερο προβληματισμό, σε σχέση μες τη στάση που κρατούσε, πριν τις δηλώσεις που έκανε χθες.

Θυμίζουμε ότι ο Άρης Γιαννακίδης είχε προσκληθεί από το Επιμελητήριο στη σύσκεψη που έγινε στην Καβάλα πριν από μία βδομάδα. Είχε πει στον Άγγελο Τσατσούλη ότι θ΄ απουσιάζει από αυτήν, λόγω του ότι θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι ο Α. Γιαννακίδης, προεκλογικά, το 2010 είχε υποσχεθεί να επεκταθεί η επιδότηση εργασίας του 12% και στην Ανατολική Μακεδονία, όπως ισχύει στη Θράκη.

Πέρασαν ήδη δύο χρόνια, χωρίς ο στόχος αυτός να επιτευχθεί.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Χίλια ευρώ για να θάψεις τον νεκρό σου στο χωριό;

Επόμενο άρθρο

Ο δυνατός αέρας κόντεψε να ρίξει κολώνα φωτισμού