Dark Mode Light Mode

Τουλάχιστον 4 μικροσεισμοί χθες, ανάμεσα σε Λήμνο και Άθω

Αξιοπρόσεκτη είναι η σεισμική δραστηριότητα που διαπιστώνεται στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Λήμνο, τη Θάσο και τον Άθω, τα τελευταία 24ωρα, με αποκορύφωμα τον πιο δυνατό σεισμό απ΄ αυτούς που έγιναν 15 λεπτά πριν τις 9.00 προχθές το βράδυ, σεισμική δόνηση 4,9 της κλίμακας Ρίχτερ.
Οι σεισμοί που συνεχίστηκαν χθες Παρασκευή με μικροσεισμούς τουλάχιστον 4, άρχισαν την Πέμπτη. Στις 2.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, κοντά στη Λήμνο, βόρεια προς τη Θάσο, στη θάλασσα σημειώθηκε σεισμός 2,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Το απόγευμα της Πέμπτης στις 8.15 στην ίδια περιοχή σημειώθηκε σεισμός 3,8 της κλίμακας ρίχτερ. Ο μεγαλύτερος σεισμός είναι αυτός που έγινε λίγο πριν τις 9.00 το βράδυ της Πέμπτης, ο οποίος ήταν αισθητός και στην περιοχή του νομού Καβάλας.
Οι σεισμοί συνεχίστηκαν χθες. Μέχρι το μεσημέρι είχαν διαπιστωθεί και καταγράφηκαν τέσσερεις μικροσεισμοί, στην ίδια πάνω – κάτω περιοχή.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, 38 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λήμνου σημειώθηκε ασθενής σεισμική δόνηση 2,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Στις 3.30 το πρωί της Παρασκευής σ΄ αυτά τα χιλιόμετρα ανατολικά του Άθου σημειώθηκε σεισμική δόνηση 2,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Στις 9 παρά πέντε χθες το πρωί 35 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοδυτικά της Λήμνου, σημειώθηκε σεισμική δόνηση 2,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.
Τέλος στις 11.26 χθες το πρωί σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση 2,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, 32 χιλιόμετρα δυτικά του Άθου.
Όλη αυτή η περιοχή από τη Λήμνο βόρεια και βορειοδυτικά, παρουσιάζει σεισμική δραστηριότητα αξιοπρόσεκτη αν και οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικοί. Τέτοιοι σεισμοί λένε οι ειδικοί είναι συνηθισμένοι, εννοώντας τους σεισμούς έντασης, 2 και 3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, οι οποίοι τις περισσότερες φορές – ειδικά όταν γίνονται στη θάλασσα – δεν είναι κι αντιληπτοί από τους ανθρώπους.

 

Προηγούμενο άρθρο

Φλέγον θέμα οι αποζημιώσεις - Ο Θ. Μαρκόπουλος περιόδευσε στις ζημιές της Θάσου

Επόμενο άρθρο

Ομιλία της δημάρχου Καβάλας στην υποδοχή της «Φλόγας της Ελπίδας» των Special Olympics