Dark Mode Light Mode

Το αστείο παρατράβηξε…Ο ΟΑΕΕ βάζει χέρι στις καταθέσεις των οφειλετών

Τελευταία ημέρα του Ιούλη ήταν η σημερινή και οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ όφειλαν να προσέλθουν στο ταμείο και να καταβάλουν τις εισφορές τους. Δυστυχώς όμως, όπως έχει γνωστοποιήσει ήδη ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, 7 στους 10 εμπόρους – επαγγελματίες – καταστηματάρχες δεν καταφέρνουν να καλύψουν το απαιτούμενο ποσό των εισφορών τους. Την αύξηση του αριθμού των οφειλετών προέβλεψε χθες ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης, ο οποίος έγινε δέκτης παραπόνων από συναδέλφους του.

Κάποιοι έμποροι που οφείλουν μεγάλα ποσά εισφορών τον ενημέρωσαν ότι έλαβαν ενημερωτικά σημειώματα, σύμφωνα με τα οποία εάν δεν εξοφλήσουν εντός 10μερου τις οικονομικές τους υποχρεώσεις τότε ο ΟΑΕΕ θα αφαιρεί τα χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. «Επειδή το αστείο παρατράβηξε κι επειδή πάμπολλες φορές ακούσαμε τους καβαλιώτες βουλευτές να ευαγγελίζονται κάποιες ευεργετικές ρυθμίσεις, εγώ τους απαντώ ότι δυστυχώς οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις καμία εξυπηρέτηση δεν προσφέρουν. Το στρεβλό καθεστώς των ρυθμίσεων στέκεται απαγορευτικό, έτσι ούτε οι επαγγελματίες μπορούν να καταβάλουν κάποιο χρηματικό ποσό αλλά ούτε και το ταμείο μπορεί να εισπράξει έσοδα. Είναι δυνατόν να μην μπορούν οι επαγγελματίες να πληρώσουν το ποσό των 900 ευρώ ανά δίμηνο κι ωστόσο να τους χρεώνουν και με τη δόση της ρυθμίσεως, ζητώντας στο τέλος την πληρωμή ποσού 1.200 ευρώ;» αναρωτήθηκε ο κ. Λεμονίδης.

Φυσικά το ζήτημα της συνταξιοδοτήσεως είναι φλέγον αλλά για ορισμένους επαγγελματίες εκείνο το σημείο απέχει πολύ χρονικά. Πολύ πιο σημαντικό και άμεσο είναι το πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν έμποροι και καταστηματάρχες, αφού γιατροί υπάρχουν και οι δαπάνες από τις τσέπες τους είναι επιβεβλημένες σχεδόν για τα πάντα. Για ποιοι λόγο λοιπόν το ασφαλιστικό ταμείο να χρεώνει την περίθαλψη όταν δεν είναι σε θέση να την παρέχει στους ασφαλισμένους του;

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει ο Βασίλης Λεμονίδης, το Σεπτέμβριο θα πρέπει να αναμένονται εξώδικα προκειμένου να θεωρηθούν όλα τα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων. «Τελειώνουν τα ψέματα. Δε δικαιούνται να παίζουν με την υγεία μας. Τόσα χρόνια παίζουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο, κουρεύουν όποια αποθεματικά τους βολεύει και μάλιστα χωρίς να μας ρωτήσουν. Σίγουρα λοιπόν δε σκοπεύουν να μας ρωτήσουν και στο μέλλον για τις κινήσεις τους», υπογράμμισε με αγανάκτηση ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

 

=

 

Προηγούμενο άρθρο

Σπεύστε στους παιδικούς σταθμούς - Λήγει η προθεσμία αιτήσεων για τα δωρεάν τροφεία

Επόμενο άρθρο

Δήλωση Γρανά για τον Γιώργο Καλαντζή