Dark Mode Light Mode
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013
Το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ προσαρμόζεται – Εν αναμονή των ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων
Διαταγή προφυλάκισης για τη Σοφία Μπουδακίδου!

Το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ προσαρμόζεται – Εν αναμονή των ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων

Το απόγευμα της Δευτέρας συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Καβάλας κι αποφάσισε ότι στο εξής η μισθοδοσία όλου του προσωπικού θα γίνεται βάσει των πρόσφατων μνημονιακών νόμων. Αυτό για τους εργαζόμενους σημαίνει μείωση μισθού μεγαλύτερη και από τις μειώσεις στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Στη συνεδρίαση παρέστη η διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων που επισπεύδει τις δικαστικές διαδικασίες που άρχισε προ μηνών, ζητώντας μάλιστα στήριξη από τη διοίκηση της επιχείρησης. Στόχος των εργαζόμενων είναι να εξασφαλίσουν δικαστική απόφαση πριν τις 16 Δεκέμβρη όταν και θα πληρωθούν την προκαταβολή του μισθού τους. Αν τα καταφέρουν, τότε θα αποφύγουν τις μειώσεις των μισθών. Εξαιτίας όλων όσων εξελίσσονται αυτό το διάστημα στη ΔΕΥΑ Καβάλας οι εργαζόμενοι θα καταθέσουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αλλά και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Χρήστος Τσοχαταρίδης χθες το πρωί μας εξήγησε ότι η διοίκηση οφείλει να προσαρμοστεί στη νομοθεσία, κατόπιν και της κατευθύνσεως που έδωσε ο επίτροπος. Το διοικητικό συμβούλιο δηλαδή συμφώνησε ότι οι αποδοχές του προσωπικού θα πρέπει να προσαρμοσθούν με τα δεδομένα της 31/12/2012 και όχι με τα δεδομένα της 31/10/2011. Οι διαφορετικές μισθοδοσίες που εκδόθηκαν από τη ΔΕΥΑΚ βασίστηκαν σε εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών και όχι στο νόμο 4093.

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ των εργαζομένων, οι οποίοι καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της προαναφερόμενης εγκυκλίου και κατά των μειώσεων της μισθοδοσίας. Δηλαδή, το διοικητικό συμβούλιο τάσσεται ενάντια στην περικοπή της μισθοδοσίας του προσωπικού που φτάνει ακόμη και σε ποσοστό 65%. Η τελική απόφαση φαίνεται ότι θα ληφθεί από το δικαστήριο αλλά η ΔΕΥΑΚ οφείλει να εκδώσει τη μισθοδοσία σύμφωνα με τις εντολές του επιτρόπου. Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι δικαιωθούν τότε το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής επιχειρήσεως θα συμμορφωθεί εκ νέου με την απόφαση.

Να σημειωθεί ότι και άλλες ΔΕΥΑ της χώρας βρέθηκαν σε ανάλογη θέση, οι εργαζόμενοι των οποίων προσέφυγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν. Βάσει των συγκεκριμένων αποφάσεων, απορρίπτεται η εγκύκλιος και θεωρείται ισχυρότερος ο νόμος 4093.

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013

Επόμενο άρθρο

Διαταγή προφυλάκισης για τη Σοφία Μπουδακίδου!