Dark Mode Light Mode

Το Επιμελητήριο ξεκαθαρίζει το «μυστήριο» με το Public

Μέσα στην εβδομάδα που αρχίζει σήμερα το Επιμελητήριο Καβάλας θα επιδιώξει να λύσει μια και καλή το μυστήριο που υπάρχει όσον αφορά τις προθέσεις της εταιρίας Public. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τοπικός φορέας θα επιδιώξει συνάντηση – «τελικό ξεκαθάρισμα» με τους επικεφαλείς της εταιρίας ώστε μην υπάρχουν υπόνοιες ή υποψίες ότι οι εξ Αθηνών επιχειρηματίες παίζουν κρυφτούλι όσον αφορά τις προθέσεις τους στην Καβάλα. Το τελευταίο νέο που δείχνει ότι το Public κάτι κρύβει αφορά το προσωπικό που είχε ήδη προσλήφθεί για το κατάστημα στη Καβάλα, το οποίο ειδοποιήθηκε ότι δεν θα εκπαιδευτεί (η εκπαίδευση του θα άρχιζε εντός των ημερών) αφού το μαγαζί στη πόλη μας δεν θα λειτουργήσει! Αυτή η πολύ πρόσφατη πληροφορία που έφθασε στο Επιμελητήριο μοιάζει με σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι όσον αφορά τη στάση του τοπικού φορέα. Ο οποίος περίμενε και περιμένει η συνεργασία του με το Public να γίνει πιο ουσιαστική. Περνά όμως ο καιρός και η εταιρία μοιάζει να κάνει βήματα προς τα πίσω κι όχι προς τα μπροστά. Το ότι πληρώνει κανονικά τα ενοίκια μπορεί να σημαίνει κάτι. Ίσως όμως και να είναι μέρος ενός γενικότερου σχεδίου σύμφωνα με το οποίο η εταιρία αποχωρεί διακριτικά από έναν χώρο που προ λίγων μηνών νοίκιασε.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου αναζητά τρόπο να φθάσει εκεί που πρέπει. Στους επικεφαλείς της εταιρίας τους οποίους θα ρωτήσει αν θα συνεχιστεί η μεταξύ τους συνεργασία ή αν κάτι άλλαξε. Αυτό είτε έτσι είτε αλλιώς θα γίνει αυτή την εβδομάδα. Θεωρείται απαραίτητο ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο. Ανάλογα με την απάντηση που θα υπάρξει θα δρομολογηθούν εξελίξεις. Σύμφωνα πάντως με άλλες πληροφορίες το Επιμελητήριο μελέτησε την αντιπρόταση περί παραχώρησης όλου του 1ου ορόφου του κτιρίου και διαπίστωσε ότι το αίτημα της εταιρίας μπορεί να γίνει δεκτό. Πάλι όμως το Επιμελητήριο ανησυχεί. Σκέφτεται ότι κι αυτό το ζήτημα να λυθεί υπέρ της εταιρίας, το Public κάτι άλλο θα παρουσιάσει προκειμένου να δρομολογήσει νέο κύκλο συζητήσεων δηλαδή καθυστερήσεων. Όπως χειρίζεται το θέμα η εταιρία θεωρείται απίθανο το κατάστημα της να προλάβει να λειτουργήσει ακόμη και στην περίοδο πριν το Πάσχα του 2014!

Από την άλλη πλευρά στην ιστοσελίδα της εταιρίας Public υπάρχει πάντα ανακοίνωση για πρόσληψη 8 ατόμων στη Καβάλα. Ενδέχεται αυτή η διαδικασία να είναι ξεχασμένη από την εποχή που τα πράγματα ήταν αλλιώς. Κατά το τυπικό η Public συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις για τις θέσεις που δημιουργούνται στο κατάστημα της Καβάλας. Την ίδια ώρα όσοι είχαν πρώτοι προσληφθεί έμαθαν ότι δεν θα εκπαιδευτούν και δεν θα συνεχίσουν να είναι εργαζόμενοι της εταιρίας σε ένα κατάστημα που επρόκειτο να λειτουργήσει αλλά αυτό δεν θα γίνει.

Η ιστορία ενοικίασης του ισόγειου καταστήματος του Επιμελητηρίου από το Public άρχισε την περασμένη Άνοιξη κι αφού το κατάστημα ήταν άδειο σχεδόν τρία χρόνια. Είχαν μεσολαβήσει 5 ή 6 άγονοι διαγωνισμοί. Όταν εμφανίστηκε επίσημα το Public ζήτησε και μέρος του 1ου ορόφου του ίδιου κτιρίου. Κι όταν η διαδικασία τέλειωσε (στο τέλος του περασμένου Απριλίου) το Επιμελητήριο ξόδεψε αρκετά χρήματα προκειμένου να μετακομίσει τμήματα του στο δεύτερο όροφο, αφού μέρος του πρώτου είχε νοικιαστεί στο Public. Πρόσφατα το Public –που στο μεταξύ δεν είχε κάνει τίποτα για την ανακαίνιση και προετοιμασία των χώρων που νοίκιασε- κατέθεσε νέο αίτημα. Ζήτησε όλο το πρώτο όροφο κι όχι μέρος αυτού. Το Επιμελητήριο επιφυλάχθηκε αλλά ήδη είχαν μπει ψύλλοι στα αφτιά του. Σημειώνουμε ότι όλο αυτό το διάστημα η εταιρία ανοίγει το ένα κατάστημα πίσω από το άλλο σε Ελλάδα και Κύπρο. Από την αρχή του 2013 έχει λειτουργήσει 14 νέα καταστήματα, έφθασε τα 36 στην Ελλάδα και 3 στη Κύπρο. Στοχεύει δε το 2014 να έχει 60 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο. Στην περιοχή μας καταστήματα Public υπάρχουν σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

 

Προηγούμενο άρθρο

Πρόταση Μποσμπότη στο Δήμαρχο Παγγαίου

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013