Dark Mode Light Mode

Το Κέντρο «Νεάπολις» εκθέτει στο Εμπορικό Κέντρο

Το απόγευμα της Τρίτης εγκαινιάστηκε έκθεση που λειτουργεί στον 2ο όροφο του εμπορικού κέντρου από το Κέντρο «Νεάπολις», έναν παλιό και δραστήριο πολιτιστικό σύλλογο της πόλης.

Η έκθεση μεγάλη, πλούσια. Αφορά καλλιτεχνήματα των μελών του κέντρου, μέσα από τα μαθήματα που γίνονται σε αυτό όλο το χρόνο.

Μας μίλησε ο κ. Αλέξανδρος Τσεβελέκης , πρόεδρος του Κέντρου «Νεάπολις», που είπε τα εξής;

 

«Στην έκθεση αυτή εκθέτουμε έργα ζωγραφικής, αγιογραφίας και χειροποίητου κοσμήματος. Ο σύλλογός μας δραστηριοποιείται στην Καβάλα εδώ και 18 χρόνια. Παρά το γεγονός η κύρια δραστηριότητά του είναι ο παραδοσιακός χορός, λειτουργούν τμήματα ζωγραφικής, αγιογραφίας, κοσμήματος κ.α. με απόλυτη επιτυχία».

ΕΡ: Βλέπουμε πάρα πολλά εκθέματα. Αυτό δείχνει πως ο σύλλογος πάει πάρα πολύ καλά;

ΑΠ: «Κάθε χρόνο προσπαθούμε να πάμε και καλύτερα. Εύχομαι να πάμε και σ΄ ένα μεγαλύτερο επίπεδο».

 

Ο υπεύθυνος των χορευτικών κ. Δημήτρης Φωτογράφος, είπε τα εξής: «Είμαι μέσα στο διοικητικό σχήμα του συλλόγου, αλλά ταυτόχρονα είμαι κι ένας από τους δασκάλους των χορευτικών τμημάτων».

ΕΡ: Τα χορευτικά πηγαίνουν τόσο καλά όσο τα υπόλοιπα τμήματα;

ΑΠ: «Νομίζω πως όλα τα τμήματα πάνε καλά. Και τα χορευτικά και τα υπόλοιπα, της ζωγραφικής, της χειροτεχνίας, της κατασκευής κοσμημάτων. Ναι και τα χορευτικά πάνε καλά. Έχουμε διάφορες εκδηλώσεις, κι από καλέσματα σε διάφορες περιοχές, και εξωτερικό, φεστιβάλ και ταξίδια,… Κι εμείς τώρα ετοιμάζουμε κάτι για το καλοκαίρι, εδώ. Επειδή το ετοιμάζουμε ακόμη, δεν θέλουμε να το πούμε… και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

 

Προηγούμενο άρθρο

Παρουσίαση εργασιών μαθητών γυμνασίων – λυκείων

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013