Dark Mode Light Mode

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει για το AIDS

Δύο μέρες θα βρίσκεται στην Καβάλα κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να μιλήσει κυρίως στους νέους ανθρώπους, για τη μάστιγα του AIDS. Η εξόρμηση άρχισε χθες στην πλατεία Καπνεργάτη, θα συνεχιστεί στον ίδιο χώρο σήμερα. Χθες έγινε ομιλία στους μαθητές του 6ου λυκείου και ενημερωτική εξόρμηση στο ΤΕΙ Καβάλας.

Η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί δεν έγινε, λόγω περιορισμένης προσέλευσης φοιτητών. Οι εκπρόσωποι του ΚΕΕΛΠΝΟ βοηθούμενοι κι από μαθητές και μαθήτριες της επαγγελματικής σχολής βοηθών νοσοκόμων του νοσοκομείου Καβάλας, κινήθηκαν στο χώρο του ΤΕΙ και βρήκαν τους σπουδαστές εκεί που συχνάζουν, εκεί που κάνουν μάθημα. Τους μοίρασαν προφυλακτικά κι έντυπο υλικό.

Επικεφαλής αυτής της εξόρμησης είναι η εκπρόσωπος του ΚΕΕΛΠΝΟ από τη Θεσσαλονίκη, Φανή Γκόμα, που είπε στην εφημερίδα μας: «Με συνέπεια κάνουμε το μήνα πιστοποίησης για το AIDS σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Έχουμε ξεκινήσει το προηγούμενο διήμερο με το Δήμο Δράμας, όπου μας φιλοξένησε και μέσω των παρεμβάσεων που κάναμε στα σχολεία και μέσω της Ονειρούπολης ήρθαμε σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο. Το ίδιο ευελπιστούμε και για το διήμερο αυτό στην Καβάλα. Οι δράσεις μας ξεκινήσανε από χθες το πρωί, με ενημερώσεις μαθητικού πληθυσμού στα σχολεία της πόλης και σήμερα το πρωί, καθώς επίσης και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σε δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικούς δρόμους, κέντρα όπου συναθροίζονται νέοι, ο στόχος μας είναι να επικοινωνήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο με νέους ανθρώπους και να μας δοθεί η ευκαιρία να περάσουμε το μήνυμα της σωστής προφύλαξης».

ΕΡ: Το σύντομο και ουσιαστικό μήνυμα, με δυο κουβέντες ποιο είναι; Τι θα λέγατε στους νέους;

ΑΠ: «Αυτό που θέλουμε να περάσουμε ως μήνυμα στους νέους, όχι μόνο φέτος, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, είναι η λογική του μηδενισμού. Ο στόχος μας είναι να μηδενίσουμε τις νέες μολύνσεις, τα νέα κρούσματα, να μηδενισθούν οι θάνατοι από AIDS, να μηδενίσουμε το στιγματισμό στα οροθετικά άτομα και κατά κύριο λόγο να μηδενίσουμε την άγνοια».

 

Προηγούμενο άρθρο

Πάλι έλεγχοι για το κάπνισμα

Επόμενο άρθρο

«Έρχεται υδροπτέρυγο»