Dark Mode Light Mode

Το κοινωνικό παντοπωλείο του προγράμματος «Στηρίζω» χρειάζεται επιπλέον στήριξη

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης συνάντηση των τοπικών φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Στηρίζω. Συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων κι όλοι σχεδόν οι εργαζόμενοι στις δομές του προγράμματος. Αναδείχθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί το κοινωνικό παντοπωλείο, να γεμίσουν τα ράφια του ώστε στο τέλος του μήνα ή αρχές του επόμενου να μοιράσει τρόφιμα στους δικαιούχους. Αν και το κλίμα στη συνάντηση επιχειρήθηκε να είναι πανηγυρικό, υπήρξαν προβλήματα που αναδείχθηκαν μέσω των ομιλιών κυρίως των εκπροσώπων των εργαζόμενων. Εκτός από το γνωστό πρόβλημα του κοινωνικού παντοπωλείου, το οποίο δεν έχει τρόφιμα να μοιράσει ένα μήνα τώρα, αναφέρθηκαν και τα προβλήματα του κοινωνικού λαχανόκηπου. Εκεί δεν υπάρχει σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ όπως επίσης δεν υπάρχει μια μικρή έστω αποθήκη για τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι δικαιούχοι. Κατόπιν τούτου κάθε μέρα τα εργαλεία αποθηκεύονται σε χώρο στην σχετικά κοντινή στο λαχανόκηπο πρώην κοινότητα Αμυγδαλεώνα. Αποδείχθηκε επίσης ότι το πρόγραμμα Στηρίζω μπορεί να έχει προϋπολογισμό κοντά στο 1 εκ ευρώ αλλά το 80% του ποσού αφορά τη μισθοδοσία των 29 εργαζόμενων.
Τόσο η πρόεδρος της ΠΝΟΗΣ κ. Χατζηβαρύτη όσο και ο Μάρκος Δέμπας (σύμβουλος του προγράμματος) άφησαν να εννοηθεί ότι εκτός από την εξόρμηση για να υπάρξουν δωρεές στο Κ. Παντοπωλείο χρειάζεται να αγοραστούν τρόφιμα με χρήματα του Δήμου Καβάλας. Η κ. Χατζηβαρύτη επέμενε ότι από τις δομές του προγράμματος ωφελούνται 800 οικογένειες. 35 κενές θέσεις υπάρχουν στον δημοτικό λαχανόκηπο. «Κάνουμε ότι μπορούμε για να καλυφθούν κι αυτές» είπε η εκπρόσωπος των εργαζόμενων. «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εφοδιασμού του κοινωνικού παντοπωλείου. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε» είπε η κ. Χατζηβαρύτη. Από τις δομές του Στηρίζω αυτή που έχει τις καλύτερες επιδόσεις είναι το κοινωνικό φαρμακείο. Πριν ενταχθεί στο Στηρίζω είχε 520 δικαιούχους. Με το Στηρίζω υπήρξε αύξηση κατά 260 άτομα. Όπως ανακοινώθηκε χθες το κοινωνικό φαρμακείο μοιράζει κάθε μήνα φάρμακα αξίας 10.000 ευρώ, έχει 300 τακτικούς δικαιούχους κι οι υπόλοιποι εξυπηρετούνται κατ’ ανάγκη. «Ο κόσμος φέρνει φάρμακα. Τα ράφια μας είναι γεμάτα» είπε η εκπρόσωπος των εργαζόμενων του κοινωνικού φαρμακείου. Στο λαχανόκηπο παρήχθησαν 2,5 τόνοι λαχανικών, ποσοστό πάνω από 10% διατέθηκε στο κοινωνικό παντοπωλείο. Ο λαχανόκηπος ετοιμάζεται ήδη για την χειμερινή περίοδο.
Εκ μέρους του Δήμου Καβάλας τη χθεσινή διαδικασία παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λυχούνας. Μιλώντας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Δήμος Καβάλας να διαθέσει ακόμη και τώρα χρήματα για την αγορά τροφίμων που μετά θα διαθέσει το κοινωνικό παντοπωλείο. Τα ίδια είπε για την Δημωφέλεια η πρόεδρος κ. Ιωσηφίδου που κι αυτή συμμετείχε στην συζήτηση. Και οι δύο ζήτησαν χρόνο προκειμένου να ενημερωθούν.
Για το θέμα της απασχόλησης των 29 εργαζόμενων του προγράμματος Στηρίζω πάλι χθες η κ. Χατζηβαρύτη διέψευσε τις πρόσφατες δηλώσεις της κ. Τσανάκα. Η δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι εργαζόμενοι του Στηρίζω αναζητήθηκαν σε άλλες δημοτικές υπηρεσίες. Χθες επί του θέματος η κ. Χατζηβαρύτη είπε: «Οι εργαζόμενοι του Στηρίζω δεν είναι φαντάσματα. Είναι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην έδρα της κάθε δομής. Όλοι είναι στη θέση τους. Είπε ότι αυτό που ειπώθηκε ήταν ατυχέστατο. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει διόρθωση. Ελέγχουμε απολύτως τη διαδικασία, όλοι οι εργαζόμενοι είναι στις θέσεις στις οποίες έχουν προσληφθεί».

Προηγούμενο άρθρο

Σε φιλικό προπόνησης ο ΑΟΚ κέρδισε τον Κεραυνό Κρηνίδων 2-3 - Ανακοίνωσε Τριανταφυλλίδη ο Ορφέας

Επόμενο άρθρο

Δύο γυμνάσια και δύο τάξεις νηπιαγωγείου!