Dark Mode Light Mode

Το μεσημέρι της Δευτέρας – Αγροτικό συλλαλητήριο στο Δημοτικό Κήπο

Στο Δημοτικό Κήπο θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας το συλλαλητήριο των αγροτών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Αυτό αποφάσισαν στη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης οι αγρότες. Άρχισαν ήδη από την Πέμπτη να εκδίδονται οι πρώτες ανακοινώσεις στήριξης και συμμετοχής στο συλλαλητήριο των τοπικών φορέων, με τον Εμπορικό Σύλλογο να στηρίζει έστω και αν η αγορά δε θα κλείσει τη Δευτέρα.

Οι αγρότες ξεκαθαρίζουν ότι ο αγώνας αφορά στους πάντες και δεν είναι μόνο ταξικός ή συντεχνιακός. Οι υπηρεσίες της περιφέρειας ΑΜΘ και οι υπηρεσίες των δήμων θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα. Τα τρακτέρ θα αφήσουν προσωρινά τα μπλόκα και θα κατευθυνθούν στο Δημοτικό Κήπο προκειμένου να τηρηθεί το ραντεβού στις 12:00 το μεσημέρι. Η κινητοποίηση θα διεξαχθεί και με τη συνεργασία της αστυνομίας γι’ αυτό και η είσοδος των τρακτέρ στην πόλη θα γίνει και με τη συνοδεία των οργάνων. Το μήνυμα που θα πρέπει να σταλεί είναι πως ο αγροτικός και ο αστικός πληθυσμός από κοινού, έχουν τη δυνατότητα άσκησης πιέσεων προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Εξάλλου, ζητούμενο των αγροτών δεν είναι η πίεση προς τις ήδη σκληρά πιεζόμενες κοινωνικές ομάδες, αλλά η πίεση προς την κυβέρνηση ώστε να διαφοροποιηθούν κάποια θέματα προς το καλύτερο. Γι’ αυτό και ζητούν τη στήριξη όλων.

Οι αθηναϊκοί τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας τεχνηέντως δημιούργησαν μια πλαστή εικόνα για τους «ευνοημένους» αγρότες και τους «τυχερούς» κτηνοτρόφους, ενώ οι ανταποκρίσεις από τα αγροτικά συλλαλητήρια που προβάλλονται είναι συνήθως επιλεκτικές. Οι αγρότες θεωρούν ότι βρίσκονται ακόμη στην αρχή του αγώνα τους κι ευελπιστούν ότι η συνέχεια δε θα περιλαμβάνει άκαρπες συναντήσεις όπως εκείνη με τον Υπουργό Οικονομίας, στη διάρκεια της οποίας τα αιτήματα έπεσαν πάνω σε «τοίχο». Η κυβέρνηση με τα μέτρα της απειλεί τον αγροτικό πληθυσμό με καταστροφή και αφανισμό.

 

Προηγούμενο άρθρο

Σε προεκλογικούς ρυθμούς η Συμπαράταξη Πολιτών συνεχίζει τις επαφές της

Επόμενο άρθρο

Συναντήσεις Σ. Μιχαηλίδη με αγρότες και καταστηματάρχες