Dark Mode Light Mode

Το νέο έργο καταστρέφει το προηγούμενο

Πολλές φορές ο τοπικός τύπος ασχολήθηκε με το έργο διάνοιξης της οδού προς το νέο νοσοκομείο, από την συνοικία του Αγίου Λουκά. Είναι ένα έργο που παρά τα δημοσιεύματα και την προβολή που έχει, δυστυχώς δεν ολοκληρώνεται. Σχεδόν πάντα δημιουργεί αρνητικές αφορμές. Μία ακόμη προκύπτει τις τελευταίες ημέρες αφού στα πλαίσια υλοποίησης της μελέτης ο εργολάβος καταστρέφει πρόσφατα κατασκευασμένα πεζοδρόμια, μπροστά από το ακίνητο της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου. Πρόκειται για πεζοδρόμιο τουλάχιστον 100 μέτρων, μπροστά από το ακίνητο της Ιεράς Μητρόπολης, μέχρι τον κόμβο ακριβώς μπροστά από τον «Διόνυσο». Το πεζοδρόμιο αυτό κατασκευάστηκε από το δήμο Καβάλας για να διευκολύνει την κίνηση των πολιτών στο νέο νοσοκομείο, όταν αυτό άρχισε να λειτουργεί στο νέο κτίριο, το καλοκαίρι του 2010.

Τώρα το πεζοδρόμιο αν και καινούριο καταστρέφεται ολοσχερώς, καθώς το έργο του δρόμου από το νέο νοσοκομείο προς τον κόμβο μπροστά από το «Διόνυσο», προβλέπει τη μετατόπισή του προς την πλευρά του κτιρίου της μητρόπολης. Ο δρόμος μεγαλώνει, το πεζοδρόμιο μετακινείται προς το ακίνητο της μητρόπολης, καθώς εάν υλοποιούνταν η προηγούμενη μελέτη, το έργο θα ήταν ακριβότερο. Σύμφωνα με αυτήν ο δρόμος θα μεγάλωνε προς την αντίθετη πλευρά, σ΄ αυτήν του «Διόνυσου», όπου υπάρχει μεγάλη υψομετρική διαφορά.

Είναι κρίμα να βλέπει κανείς να καταστρέφεται ένα έργο που έγινε από δημοτικούς υπαλλήλους πριν από λίγα χρόνια, ένα έργο χρήσιμο, για την κίνηση των πεζών από τη διασταύρωση του «Διόνυσου» προς το νέο νοσοκομείο.

Οι υπεύθυνοι εξηγούν ότι δε μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ελπίζουν ότι σύντομα το έργο της διάνοιξης του δρόμου προς το νοσοκομείο θα ολοκληρωθεί και η εικόνα που θα παρουσιάσει η περιοχή θα αποζημιώσει και θα ευχαριστήσει τους πάντες. Είναι όμως έτσι;

Δυστυχώς κανείς δε μπορεί να είναι αισιόδοξος για ένα έργο που εξελίσσεται με ρυθμό χελώνας, παρά τις προειδοποιήσεις του Δήμου προς τον κατασκευαστή, τον οποίο η δημοτική υπηρεσία τεχνικών έργων, απείλησε πολλές φορές ότι θα τον κηρύξει έκπτωτο.

Το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί πριν από ένα χρόνο. Βρίσκεται σε διαδικασία παρατάσεων. Δε φαίνεται ότι μπορεί να τελειώσει ως το καλοκαίρι. Γίνονται μόνο μικρά τμήματά του, κατασκευάζονται δηλαδή πεζοδρόμια, ενώ το βασικό μέρος του έργου, η διαπλάτυνση της οδού βρίσκεται εδώ και μήνες στο ίδιο σημείο. Το έργο αναφέρεται στο δρόμο από τον Άγιο Λουκά προς το νέο νοσοκομείο κι αντίστοιχα σε ένα μικρό κομμάτι του παράλληλου δρόμου από το νέο νοσοκομείο μέχρι τον κόμβο του «Διόνυσου».

Είναι έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, αλλά φαίνεται ότι πρώτα θα τελειώσει το ΕΣΠΑ και μετά το συγκεκριμένο έργο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου για τα χρέη της Ενεργειακής και την επιδότηση 12%

Επόμενο άρθρο

Διορθωτικές παρεμβάσεις στον Πυθαγόρα