Dark Mode Light Mode
Μια έκπληξη στη Δήμαρχο
Το νέο δημοτικό σχολείο Αμυγδαλεώνα εγκαινιάστηκε και λειτουργεί
Λείπουν χρήματα από το ταμείο

Το νέο δημοτικό σχολείο Αμυγδαλεώνα εγκαινιάστηκε και λειτουργεί

Πριν το 2011 είχαμε ακούσει πολλά, είχαμε γράψει πολλά για την ανάγκη ο αναπτυσσόμενος Αμυγδαλεώνας να αποκτήσει ένα καινούργιο σχολείο. Ένα δημοτικό σχολείο που του ήταν απαραίτητο. Από το 2011 και μετά τα λόγια σταμάτησαν κι άρχισαν τα έργα. Το έργο ολοκληρώθηκε πρόσφατα, εγκαινιάστηκε χθες, θα λειτουργήσει στις 11 Σεπτεμβρίου. Επιτέλους, θα πουν κάποιοι. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, θα σχολιάσουν κάποιοι άλλοι. Όπως το δει κανείς.
Χθες στην τελετή των εγκαινίων το κλίμα ήταν πανηγυρικό από γονείς και κατοίκους της περιοχής, λίγους αιρετούς. Σιμιτσής και Τσανάκα αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις ενώ ο Αρχέλαος Γρανάς δεν… ξέχασε τον απόντα Θόδωρο Καλλιοντζή. «Πίστευα ότι αυτό το σχολείο θα το εγκαινίαζε η προηγούμενη διοίκηση, της Ν.Α. Καβάλας. Λόγω των εμμονών της το έργο καθυστέρησε τόσα χρόνια. Εμείς υποσχεθήκαμε άμεσα να το κατασκευάσουμε και το κάναμε» είπε ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης. Τέτοιες «επικίνδυνες» αναφορές απέφυγαν οι επόμενοι ομιλητές. Ο Κωστής Σιμιτσής θύμισε ότι το νέο σχολείο του Αμυγδαλεώνα έχει όνομα και επίθετο. «Ο Κυριάκος Μπάης μου θύμισε ότι το σχολείο έχει όνομα και επώνυμο. Λέγεται Ηλίας Τσανακτσής, είναι αφιερωμένο στη μνήμη του. Στη μνήμη του πρώτου δασκάλου του χωριού ο οποίος μαζί με τους κατοίκους που ήρθαν τότε πρόσφυγες έχτισαν πέτρα πέτρα το διπλανό σχολείο» είπε και καταχειροκροτήθηκε.
Μετά τις ομιλίες ακολούθησε ξενάγηση στο σχολείο- που θα λειτουργήσει με τον εξοπλισμό του παλαιού- χωρίς να κοπεί κορδέλα εγκαινίων. Δεν το επεδίωξε ο κ. Σιμιτσής. Το σχολείο κατασκευάστηκε από τον συμπολίτη εργολάβο Στέφανο Ιωσηφίδη.

 

Προηγούμενο άρθρο

Μια έκπληξη στη Δήμαρχο

Επόμενο άρθρο

Λείπουν χρήματα από το ταμείο