Dark Mode Light Mode

Το Νοσοκομείο ήταν 14 μήνες χωρίς διοικητικό συμβούλιο

Η πρόεδρος των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Καβάλας Κατερίνα Πετράκη σχολίασε θετικά τον διορισμό νέας διοίκησης στο νοσοκομείο Καβάλας, επισημαίνοντας από την άλλη πλευρά, ότι αυτή η εκκρεμότητα διήρκεσε 14 μήνες επηρεάζοντας τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η κα Πετράκη σημειώνει ότι τώρα το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου έχει πολύ δουλειά να κάνει, αφού πολλά θέματα περιμένουν ν΄ αποφασιστούν από αυτό. Η δήλωσή της με αφορμή την απόφαση του υπουργού υγείας με την οποία διορίζεται διοικητικό συμβούλιο στο νοσοκομείο, είναι η ακόλουθη: «Το διοικητικό συμβούλιο το περιμέναμε ακριβώς 14 μήνες. Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα το νοσοκομείο λειτουργούσε χωρίς διοικητικό συμβούλιο, με μονοπρόσωπες αποφάσεις. Κάποια επείγοντα θέματα γινόταν με απόφαση του διοικητή, με αυτά που εκκρεμούσαν να ήταν τα πάρα – πάρα πολύ σοβαρά, με μεγάλο αντίκτυπο στους εργαζόμενους. Παράδειγματος χάρη, μετακινήσεις, οικογένειες διαλυμένες, δηλαδή ο ένας εργαζόμενος εδώ και ο άλλος πόσο μακριά δεν ξέρω, τα παιδιά στη μέση».

ΕΡ: Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα έχει πολύ δουλειά δηλαδή;

ΑΠ: «Θα έχει πάρα πολύ δουλειά. Εκκρεμότητες 14 μηνών».

ΕΡ: Κατά τ΄ άλλα τώρα πως είναι τα πράγματα, που δεν υπάρχει ΕΟΠΥΥ;

ΑΠ: «Τα πράγματα είναι όπως είναι τους τελευταίους τρεις μήνες. Δεν έχει αλλάξει κάτι τις τελευταίες μέρες. Ουσιαστικά όλη την πρωτοβάθμια φροντίδα του νομού αλλά και των όμορων νομών την επιβαρυνθεί το νοσοκομείο Καβάλας».

ΕΡ: Αντέχει το νοσοκομείο;

ΑΠ: «Εμείς σαν εργαζόμενοι, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό αντέχουμε και είναι το λιγότερο κακό αυτό. Γι΄ αυτούς που είναι άδικο, είναι για τα πραγματικά βαριά περιστατικά, που χρήζουν νοσοκομειακής φροντίδας. Αυτοί επιβαρύνονται πολύ περισσότερο, γιατί όπως αντιλαμβάνεσθε υπάρχει μία συγκεκριμένη καθυστέρηση».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Πληρώθηκαν και συναντούν Τσάρα- Μπεχράκη

Επόμενο άρθρο

Προετοιμασία απεργιών δημοσίων υπαλλήλων