Dark Mode Light Mode

Το ΠΑΜΕ ανέργων στον ΟΑΕΔ

Η οργάνωση του ΠΑΜΕ Καβάλας, ειδικότερα το ΠΑΜΕ ανέργων, βρέθηκε χθες το πρωί στα γραφεία του ΟΑΕΔ στο Περιγιάλι.

Έκανε μία ακόμη διαμαρτυρία υπέρ των συμφερόντων των ανέργων ζητώντας το επίδομα ανεργίας να φτάσει στο ποσό των 1000 ευρώ.

Η συμμετοχή των ανέργων δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, αλλά αυτό δεν πτόησε τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ. Σημείωσαν ότι αυτή την περίοδο κακώς οι άνεργοι είναι κλεισμένοι στον εαυτό τους, στο σπίτι τους και δεν πείθονται εύκολα να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Καβάλας ενημέρωσαν όλους όσοι βρέθηκαν εκείνη την ώρα στα γραφεία του ΟΑΕΔ, υποσχόμενοι να επανέλθουν με καινούρια διαμαρτυρία.

Γι΄ αυτή την πρωτοβουλία τους μίλησε στην εφημερίδα μας ο Θόδωρος Κιρτάζογλου, που είπε τα ακόλουθα: «Ήρθαμε εδώ στον ΟΑΕΔ για να διεκδικήσουμε έκτακτο επίδομα λόγω των εορτών, 1000 για κάθε άνεργο. Η κατάσταση των ανέργων έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει κι εμείς με κάποιον τρόπο να κάνουμε γιορτές εν πάση περιπτώσει να καλύψουμε τα έξοδα των εορτών, ενδεχομένως τη θέρμανση των σπιτιών μας και γι΄ αυτό το λόγο καλέσαμε σαν Επιτροπή Ανέργων εδώ όλους τους ανέργους, να μαζευτούμε και να διεκδικήσουμε αυτό το αίτημα.

Αυτή η κινητοποίηση δεν γίνεται μόνο στην Καβάλα, αλλά έχει γίνει και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα. Αφορά μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού. Η ανεργία έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Τα τελευταία στοιχεία μιλάνε για 27,9% ανεργία στην Ελλάδα».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Τα λεφτά απο τις μίζες είναι ατελείωτα ...

Επόμενο άρθρο

Μένει μόνο ο εξοπλισμός του νέου παιδικού σταθμού