Dark Mode Light Mode

Το πιο κρίσιμο 15νθήερο για τον ΑΟΚ

Πολλά θα κριθούν για τον ΑΟΚ, μέχρι το τέλος του μήνα. Είναι το πιο κρίσιμο διάστημα που διανύει η ομάδα, σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο.

Η κατάσταση πρέπει να ανατραπεί, όσον αφορά το αγωνιστικό.

Ο ΑΟΚ βρίσκεται στην τελευταία θέση και χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση. Ένα και ένα κάνουν δυο. Χρειάζεται ποιοτικές μεταγραφές που κάνουν τη διαφορά και θα βοηθήσουν άμεσα την ομάδα να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση.

Η ομάδα Τσάκα που περιμένει εγγράφως από την ΕΠΟ, το τι μπορεί να αποκτήσει στις μεταγραφική περίοδο, πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατό για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας.

Μόνο με καλές μεταγραφές, μπορεί ο ΑΟΚ να ελπίζει στην αποφυγή του υποβιβασμού. Αυτήν την ώρα, ουδείς σκέφτεται κάτι παραπάνω από το να ξεφύγει ο ΑΟΚ, από τις τελευταίες θέσεις. Αυτό θα ήταν ουτοπία.

Σε διοικητικό επίπεδο πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο, όσον αφορά τους υποψήφιους επενδυτές. Πρέπει να μάθουμε ποιοι ακριβώς είναι αυτοί. Ποια είναι η εταιρία που θέλει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Η ομάδα Τσάκα είπε στη σύσκεψη που προκάλεσε ο Ερασιτέχνης, ότι θα ανοίξει τα χαρτιά της όταν θα έρθει η ώρα, να αγοραστούν οι μετοχές της ομάδας.

Ελπίζουμε να υπάρχει… φως στο τούνελ.

Η ομάδα πρέπει να προχωρήσει από εδώ και πέρα με ισχυρή διοίκηση, που θα είναι συνεπέστατη στις υποχρεώσεις της.

Η εικόνα της ομάδας, πρέπει να αλλάξει προς το καλύτερο σε όλα τα επίπεδα.

Διαφορετικά θα κουνήσουμε μαντήλι για τη Γ` Εθνική.

 

*Τα συν και τα πλην του αγώνα με την Κέρκυρα

Ένα νέο σχήμα δοκίμασε ο Γιώργος Μαραντάς στο παιχνίδι με την Κέρκυρα, όπου ο ΑΟΚ κατά γενική ομολογία άξιζε να πάρει τουλάχιστον ένα βαθμό. Η εμφάνιση του ήταν από τις καλύτερες στο φετινό πρωτάθλημα.

Ας δούμε όμως ποια ήταν τα θετικά και ποια ήταν τα αρνητικά, αυτής της εμφάνισης.

Τα θετικά

1) Το πάθος και η διάθεση που έδειξε όλη η ομάδα για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. Μάλιστα δε φοβήθηκε το γεγονός ότι η Κέρκυρα, είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι παίκτες παίρνουν πολύ καλό βαθμό για τη μαχητικότητα τους.

2) Η καλή απόδοση που είχαν αρκετοί ποδοσφαιριστές.

Ο Γκαρακλίδης και ο Χόρτσας, δεν έκαναν λάθη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ο πρώτος γύρισε στο κέντρο της άμυνας και σαφώς έδωσε μεγαλύτερη σιγουριά.

Ο δεύτερος είχε και δυο κεφαλιές για γκολ, από στημένες φάσεις. Ο Βαλεριάνος κάλυψε με μεγάλη επιτυχία το αριστερό άκρο της άμυνας. Η επανεμφάνιση του ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη. Ο Κουρέλλας ήταν καλός τόσο στο πλάγια όσο και στο κέντρο. Μάλιστα είχε και μια πολύ μπαλιά, πάρε- βάλε, στον Καζαντζίδη. Κερδίζει πόντους.

Ο Πάλλας μέχρι να κουραστεί, ήταν ορεξάτος και πάλεψε σε μεγάλο βαθμό, στα πλάγια.

Ο Καπνίδης έπαιξε με όλες του, τις δυνάμεις και δημιούργησε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Ο Πόπτσης σε ρόλο αμυντικού μέσου, ήταν πολύ καλύτερος απ` ότι στόπερ.

3)Αυτή τη φορά ο ΑΟΚ, πάλεψε μέχρι το τέλος. Σε πολλά παιχνίδια, έμενε από καύσιμα τη διάρκεια του Β` μέρους. Τώρα μέχρι το 90 λεπτό, κυνήγησε το να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

4) Η τακτική του Μαραντά, περνάει στα συν. Φαινόταν ο ΑΟΚ, καλά διαβασμένος απέναντι στην Κέρκυρα. Ο προπονητής του ΑΟΚ προσπάθησε να αλλάξει τη ψυχολογία, όπως έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα ο Ανθουλάκης.

Η ομάδα επίσης δεν είχε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Κάτι το ενθαρρυντικό για τη συνέχεια.

*Τα αρνητικά

1) Δέχθηκε ένα πολύ εύκολο γκολ. Μάλιστα από κόρνερ που η μπάλα άργησε να κατεβεί. Αυτό ήταν ίσως το μοναδικό λάθος, πίσω στην άμυνα. Αποδείχθηκε όμως μοιραίο.

Δε βγήκαν τα μαρκαρίσματα και αυτό το πλήρωσε πολύ ακριβά ο ΑΟΚ.

2) Δεν είχε λύσεις η ομάδα να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα, μετά το γκολ που δέχθηκε. Εδώ σε κλειστή άμυνα, χρειαζόταν κάποιος να κάνει το κάτι παραπάνω.

Με μια τελική πάσα, με μια ατομική ενέργεια, μ` ένα καλό σουτ.

3) Φαίνεται καθαρά πλέον ότι οι αντίπαλοι, μπλοκάρουν τον Αρτσε. Αυτό έχει ως συνέπεια να κουράζεται ο Μεξικανός και να μη μπορεί να περάσει αυτό που θέλει μέσα στο παιχνίδι.

Ξέρει μπάλα αλλά δεν του βγαίνουν οι πάσες, έχοντας πάντοτε πίεση από τον αντίπαλο.

4) Απαράδεκτο να πετιούνται μπάλες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΑΟΚ δεν είναι μικρή ομάδα. Μεγάλη γκέλα. Αυτός που το σκέφτηκε και αυτός που το έκανε στην πράξη… τρώνε κόκκινη κάρτα.

*Προπόνηση χθες το μεσημέρι

Οι παίκτες του ΑΟΚ προπονήθηκαν χθες το μεσημέρι. Αυτοί που αγωνίστηκαν στο ματς με την Κέρκυρα, ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανεβάσει ρυθμούς ο Καρλόπουλος, που κάθισε στον πάγκο στο ματς που πέρασε. Δεν αποκλείουμε να επανεμφανιστεί στο παιχνίδι με την Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη. Επίσης περισσότερο έτοιμος θα είναι ο Πρίττας που επανεμφανίστηκε για μικρό χρονικό διάστημα την Κυριακή που μας πέρασε.

 

Προηγούμενο άρθρο

«Έρχεται υδροπτέρυγο»

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013