Dark Mode Light Mode

Το πλοίο μένει στο λιμάνι

Στο νέο λιμάνι Καβάλας παραμένει το πλοίο από την Καμπότζη, το οποίο ουσιαστικά ακινητοποιήθηκε στην περιοχή, αφού ξεφόρτωσε πρώτη ύλη, για λογαριασμό της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Η ιστορία του πλοίου, όλης αυτής της υπόθεσης, είναι λίγο πολύ γνωστή. Το πλοίο ήρθε στην περιοχή για λογαριασμό της ΒΦΛ, αμέσως μετά το Πάσχα. Αφού ξεφόρτωσε στο λιμάνι της εταιρίας πρώτες ύλες, ο καπετάνιος ενημερώθηκε ότι σε βάρος του υπάρχουνε δικαστικές αποφάσεις, που αφορούν οικονομικής φύσεως διαφορές. Τότε το πλοίο μετακινήθηκε από το λιμάνι της ΒΦΛ στο νέο λιμάνι Καβάλας. Εκεί ακινητοποιήθηκε.

Δικαστήριο που επρόκειτο να γίνει προχθές στο πρωτοδικείο Καβάλας, αναβλήθηκε επειδή δεν είναι εφικτό να βρεθεί ο πλοιοκτήτης, λόγω γεγονότων στη Συρία. Το πλήρωμα του πλοίου μένει μέσα σε αυτό. Είναι όλοι Σύριοι, ενώ κι ο πλοιοκτήτης προέρχεται από την ίδια χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικονομική διαφορά που κρατά το πλοίο ακινητοποιημένο στο νέο λιμάνι της Καβάλας, είναι της τάξης των 50.000 ευρώ. Λένε ότι το πλοίο έπρεπε να ακινητοποιηθεί στο λιμάνι της ΒΦΛ κι όχι στο νέο λιμάνι της Καβάλας, όπου είναι φανερό ότι εμποδίζει την διακίνηση εμπορευμάτων.

Χθες ολοκλήρωσε τη φόρτωση μαρμάρων άλλο εμπορικό πλοίο, κι όταν αυτό αναχώρησε, τότε μόνο μπήκε στο νέο λιμάνι ένα ακόμη εμπορικό, που μετέφερε πίσσα. Αν όμως δεν είχε ακινητοποιηθεί το πλοίο με σημαία Καμπότζης, τότε το νέο λιμάνι θα μπορούσε να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα και τα δύο πλοία, κι αυτό που φόρτωνε μάρμαρα κι αυτό που έφερε στην περιοχή πίσσα.

Το κακό είναι ότι οι εκτιμήσεις όσων παρακολουθούν την υπόθεση, είναι εντελώς απαισιόδοξες. Λόγω του ότι στη Συρία όπου βρίσκεται ο πλοιοκτήτης του πλοίου, επικρατεί κατάσταση πολέμου, θεωρείται πιθανό το πλοίο να μείνει ακινητοποιημένο στο λιμάνι της Καβάλας για αρκετές ακόμη ημέρες.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Διαφώνησαν αλλά στο τέλος συμφώνησαν

Επόμενο άρθρο

Την Τρίτη η συνέλευση της ΕΛΜΕ Καβάλας