Dark Mode Light Mode

Το σκέπτεται για το κτήριο το επιμελητήριο

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας, με ένα βασικό θέμα συζήτησης, το στεγαστικό. Πλέον τα δεδομένα δεν αφορούν μόνο τη νέα συμφωνία με το bublic ή τη νέα διαδικασία για επιπλέον μίσθωση χώρου, αλλά και την ένταξη του έργου ανακαίνισης όλου του κτηρίου σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Το επιμελητήριο γνωρίζει ότι από τη μια θα πρέπει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις του με το bublic, που ζητά όλα τα τετραγωνικά μέτρα του 1ου ορόφου, από την άλλη θα πρέπει να υπολογίσει ότι για να προχωρήσει το έργο ανακαίνισης όλου του κτηρίου, αυτό για ένα χρονικό διάστημα θα πρέπει να μείνει κλειστό. Θα πρέπει δε να συνδυαστούν οι εργασίες για τη λειτουργία του καταστήματος με το έργο ανακαίνισης όλου του κτηρίου. Ήδη στο επιμελητήριο σκέφτονται εναλλακτικά σενάρια, όπως για παράδειγμα οι υπηρεσίες του επιμελητηρίου όσο χρειαστεί να φιλοξενηθούν σε άλλο χώρο, με περισσότερες πιθανότητες ο χώρος αυτός να παραχωρηθεί προσωρινά στο Επιμελητήριο από το Δήμο Καβάλας.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο τέτοιο αίτημα να κατατεθεί όταν το τοπίο ξεκαθαρίσει, να αφορά το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, κτήριο που βρίσκεται στην οδό Φιλίππου.

Εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Γιάννης Παναγιωτίδης είπε για το θέμα στην εφημερίδα μας, τα εξής:

«Κατ΄ αρχήν η νομική υπηρεσία θα μας πει εάν γίνεται η περαιτέρω παραχώρηση στο bublik του 1ου ορόφου ή να γίνει ξανά διαγωνισμός, κάτι που θα ξεκαθαρίσει τώρα, έτσι ώστε να υπάρχει συνέλευση διοικητικού συμβουλίου, αλλά πρωτίστως για μας κύριο μέλημα είναι να λειτουργούν εύρυθμα οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου. Άρα θα πρέπει να γίνει μία μελέτη, όπως και έγινε στην πρώτη παραχώρηση στο bublic στα πρώτα 100 τ.μ. του 1ου ορόφου και να δούμε αν όντως μπορεί να εξυπηρετηθεί το επιμελητήριο από τον 2ο όροφο – εάν οι υπηρεσίες μπορούν να εξυπηρετηθούν από εκεί – αλλά και γενικά ο χώρος που υπάρχει επάνω των συσκέψεων να διαμορφωθεί κατάλληλα. Άλλωστε ως γνωστόν ο πρόεδρος κ. Τσατσούλης με τον κ. Δέμπα είχανε πάει τη Δευτέρα στην Αθήνα, όπου συναντήθηκαν με τον κ. Καλαφάτη, τα νέα είναι ευχάριστα και θα προσωρήσουν τα έργα που αφορούνε την ανακαίνιση, ίσως και την πλήρη ανακαίνιση του επιμελητηριακού κτηρίου. Πρέπει να γίνει ξανά ένας σχεδιασμός των χώρων. Άρα λοιπόν όλα αυτά είναι μέσα σε ένα πακέτο, τα οποία πρέπει να συζητηθούν και να ληφθούν οι αποφάσεις. Μοναδικός στόχος του επιμελητηρίου είναι να εξυπηρετούνται οι επιχειρήσεις μέσω των υπηρεσιών του επιμελητηρίου, αλλά πολύ σύντομα και ήδη οι υπηρεσίες αυτές εδώ θα είναι και ηλεκτρονικές, γι΄αυτό και υπάρχουν οι σκέψεις στο μυαλό μας για την παραχώρηση του 1ου ορόφου, δηλαδή πιθανόν να μη χρειάζονται τόσο μεγάλοι χώροι για τις υπηρεσίες του επιμελητηρίου. Και βέβαια σκεφτόμαστε και τα έσοδα που θα έχει το Επιμελητήριο για να μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του, γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον, όσον αφορά τις συνδρομές».

 

Προηγούμενο άρθρο

Νέα δρομολόγια ΚΤΕΛ με κοινωνική ευαισθησία

Επόμενο άρθρο

«Παίζει» το όνομα του Φινλανδού Κούτσι - Ο Πασσάς του Παναιτωλικού βασικός υποψήφιος