Dark Mode Light Mode

Το στοίχημα μέσω ιντερνέτ ήταν και είναι παράνομο

Στο τριμελές Καβάλας δικάστηκε χθες υπόθεση στοιχήματος, που αφορούσε την περίοδο του 2009, όταν η αστυνομία βρήκε παράνομο στοίχημα να γίνεται σε καφενείο σε περιοχή του Δήμου Παγγαίου. Ήταν ένα μικρό κατάστημα σε ένα από τα χωριά του Δήμου Παγγαίου. Η υπόθεση δικάστηκε κανονικά στο τριμελές παρουσία πολιτικής αγωγής εκπροσώπου του ΟΠΑΠ.

Η απόφαση για τους δύο κατηγορούμενους ήταν ίδια όπως και στην πρώτη δίκη. Οκτώ μήνες φυλάκιση στον επιχειρηματία, στο κατάστημα του οποίου μέσω διαδικτύου διενεργούνταν παράνομο στοίχημα, δώδεκα μήνες φυλάκιση στον ιδιώτη, Έλληνα ιδιοκτήτη στοιχηματικής εταιρίας, που μεσολάβησε για την εξαπλωση του δικτύου του, στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου, αν και η έδρα της εταιρίας του, είναι στο εξωτερικό και ειδικότερα στη Γερμανία.

Ταυτόχρονα εκτός από τους οκτώ μήνες και δώδεκα μήνες φυλάκιση αντίστοιχα και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της στοιχηματικής εταιρίας.

Απολογούμενος ο ιδιοκτήτης της μικρής επιχείρησης σε χωριό του δήμου Παγγαίου, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι αυτό που πίστευε ήταν ότι το στοίχημα μέσω του διαδικτύου ήταν νόμιμο. Γι΄ αυτό είπε στην απολογια του και όταν έγινε αντιληπτό από την αστυνομία το τι συνέβαινε στο μαγαζί του, βοήθησε τους αστυνομικούς, στους οποίους είπε από την πρώτη στιγμή όλα όσα είχανε μεσολαβήσει.

«Ψάχνουμε τρόπο να αυξήσουμε τον τζίρο στα μαγαζιά μας», είπε ότι ήταν το κίνητρό του ο καταστηματάρχης. Πολλές φορές δήλωσε στο δικαστήριο ότι μετάνοιωσε.

Επίμαχο ποσό που βρέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό ήταν συνολικά 25.000 ευρώ, ενώ η πολιτική αγωγή τόνισε, ότι τέτοιου είδους προσπάθειες κάνουν στην Ελλάδα στοιχηματικές εταιρίες του εξωτερικού, υποσχόμενες 2% επί του τζίρου στους επαγγελματίες καταστηματάρχες, όταν το στοίχημα είναι για μια ποδοσφαιρική συνάντηση μόνο, 5% επί του τζίρου όταν το στοίχημα αφορά περισσότερα από ένα αθλητικά γεγονότα.

Ο κατηγορούμενος εκπρόσωπος της στοιχηματικής εταιρίας που ήρθε να δικασθεί στην Καβάλα από τη Γερμανία, είπε ότι το στοίχημα μέσω του διαδικτύου είναι παντού ελεύθερο και νόμιμο. Ο εκπρόσωπος όμως του ΟΠΑΠ, συνήγορος πολιτικής αγωγής, εξήγησε ότι το στοίχημα στην Ελλάδα – μέσω του ιντερνετ – ήταν και παραμένει παράνομο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ο θεός να βάλει το χέρι του ...

Επόμενο άρθρο

Το Βιοτεχνικό Πάρκο ψάχνει νέους οικοπεδούχους