Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας η διοικούσα επιτροπή του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Συζητήθηκε το θέμα του LNG καθώς αυτό επανέρχεται. Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί ομάδα, απόφαση που θα πάρει οριστικά αντιπροσωπεία του ΤΕΕ ΑΜ στη συνεδρίαση της την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου οι μηχανικοί να προετοιμαστούν, καθώς το θέμα συγκεκριμένο θέμα, όπου νάναι ανακύπτει.
Αποφασίστηκε επίσης δύο μέλη της διοικούσαν επιτροπής να αντικατασταθούν καθώς για αντικειμενικούς λόγους δε μπορούν να μετέχουν στη δραστηριότητα της επιτροπής αυτής.
Παραιτήθηκαν λοιπόν ο Μανόλης Σιώπης και ο Χαράλαμπος Αναστασιάδης. Θ΄ αντικατασταθούν με ψηφοφορία που θα γίνει μεταξύ των 45 μελών της αντιπροσωπείας.
Το περασμένο Σάββατο ο Θόδωρος Μουριάδης είχε συζήτηση με το Λάζαρο Βασιλειάδη για μια σειρά επίκαιρων θεμάτων της πόλης. Την Τρίτη συνεδριάζει η μόνιμη επιτροπή πολεοδομίας του τμήματος, όπου θα συζητηθούν αυτά τα τοπικά θέματα, πιθανόν παρουσία του αντιδημάρχου.
Σχετικά με το LNG, που προτείνει για τον κόλπο της Καβάλας, η ΔΕΠΑ, ο Λάζαρος Βασιλειάδης είπε στην εφημερίδα μας, ότι το ΤΕΕ πρέπει να προετοιμαστεί και να εκφράσει άποψη όταν έρθει η επίσημη πρόταση της ΔΕΠΑ. Είπε τα εξής: «Δεν πήραμε απόφαση για το LNG επειδή το θέμα του υγροποιημένου αερίου με διάφορες μορφές επανέρχεται το τελευταίο διάστημα. Αποφασίσαμε ως διοικούσα επιτροπή να προτείνουμε την επόμενη αντιπροσωπεία που θα γίνει την επόμενη Πέμπτη στις 27 Ιουνίου, να συζητήσουμε κατ΄ αρχή το ζήτημα και με στόχο να συγκροτηθεί μία ομάδα εργασίας από τρεις μηχανικούς με σχετικές ειδικότητες. Έχουνε κάποια ονόματα, τα οποία θα μπορούσαν να πλαισιώσουν αυτή την ομάδα, η οποία θα προετοιμάσει την εισήγηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου για το συγκεκριμένο θέμα, ούτως ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι. Να μην μας προλάβουν πάλι καταστάσεις. Και βέβαια το τελευταίο διάστημα το ζήτημα επανέρχεται με τη μορφή των πλωτών εξεδρών, δηλαδή πλωτού LNG, αλλά δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες γι΄ αυτήν την υπόθεση. Μάλλον δε γνωρίζουμε καμιά λεπτομέρεια, παρόλο που έγιναν κάποιες προσπάθειες το τελευταίο διάστημα να γίνει μία συνάντηση σε επίπεδο δημάρχων και αντιπεριφερειάρχη εδώ της Καβάλας και φυσικά με τη συμμετοχή του Τεχνικού Επιμελητηρίου, για διάφορους λόγους δεν ευδοκίμησε αυτή η προσπάθεια, είναι σε εκκρεμότητα. Κι επειδή εμείς δε μπορούμε να περιμένουμε και να βρεθούμε πάλι προ τετελεσμένων γεγονότων, αποφασίσαμε ως Τεχνικό Επιμελητήριο ν΄ ασχοληθούμε με αυτό το θέμα, με τις δυνατότητες που έχουμε – δεν είναι άπειρες κι απεριόριστες οι δυνατότητές μας – ίσως όμως βρεθούν κάποιοι συνάδελφοι μηχανικοί με σχετική ειδικότητα και μελετήσουμε καλά το ζήτημα. Το θέμα του LNG, όπως αυτό έρχεται και θέλω να το γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, τουλάχιστον της Καβάλας και της Δράμας, την αρμοδιότητα αυτών των δύο νομών, ως Τεχνικό επιμελητήριο έχουμε, πρέπει να γνωρίζουνε ότι έρχεται στην περιοχή μας, όχι για να καλύψει τοπικές ανάγκες, αλλά με στόχο αποκλειστικό θα έλεγα, της διείσδυσης στα Βαλκάνια. Άρα οι ποσότητες για τις οποίες βιάζουν αυτές τις εγκαταστάσεις κι αυτή την δραστηριότητα προφανώς θα είναι πολύ μεγάλες και υπ΄ αυτήν την έννοια το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Δεν πρόκειται για μικρές ποσότητες LNG, όπου θα υπήρχαν άλλες λύσεις, αντί για το υγροποιημένο φυσικό αέριο, το συμπιεσμένο φυσικό αέριο, το οποίο είναι πολύ πιο ακίνδυνο, απ΄ ότι το υγροποιημένο».