Dark Mode Light Mode

Το ΤΕΙ Καβάλας συμμετέχει σε Διεθνές Επιμελητήριο

Δόθηκε χθες συνέντευξη τύπου από εκπροσώπους του ΤΕΙ Καβάλας, με την ευκαιρία ένταξης του τμήματος τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, στο διεθνές επιμελητήριο μηχανικών πετρελαίου.

Ταυτόχρονα δημιουργείται παράρτημα του επιμελητηρίου στην Καβάλα με τη συνδρομή και της Καβάλα Oil.

Πρόκειται για μία διαδικασία που αποδίδει καρπούς από τον περασμένο Μάρτιο. Τότε δημιουργήθηκε το παράρτημα της Καβάλας, ενώ χθες συνεδρίασε πρώτη φορά το διοικητικό συμβούλιο του παραρτήματος, παρουσία του Μαουρίτσιο Ραμπόλντι, αντιπροέδρου Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης του Παγκόσμιου αυτού Επιμελητηρίου.

Αργότερα χθες το μεσημέρι ο κ. Ραμπόλντι ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Καβάλα Oil.

Το Διεθνές Επιμελητήριο Μηχανικών Πετρελαίου αριθμεί 100.000 μέλη σε όλο τον κόσμο και τουλάχιστον 5.000 φοιτητές.

Ο Νάσος Μητρόπουλος είπε για το θέμα: «Είναι ιδιαίτερη μέρα η σημερινή για το ΤΕΙ της Καβάλας. Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του παραρτήματος Διεθνές Επιμελητήριο Μηχανικών Πετρελαίου, θα θέσουμε τους στόχους για να παρέχουμε υπηρεσίες αριστείας, σε όλους όσους ασχολούνται με πετρέλαιο. Ταυτόχρονα η συμμετοχή μας στο Επιμελητήριο θ΄ αναδείξει περαιτέρω την περιοχή. Μας βοήθησε ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Αμερικής κ. Μορίδης. Το ότι το ΤΕΙ Καβάλας συμμετέχει στο συγκεκριμένο επιμελητήριο είναι σημαντικό γεγονός και γι΄ αυτό και για τους σπουδαστές του.

Ο Μαουρίτσιο Ραμπόλντι είπε στους δημοσιογράφους: «Βρίσκομαι με χαρά στην Καβάλα. Κάθε νέο παράρτημα είναι και μια επιτυχία του επιμελητηρίου. Μεγαλώνουμε σε όλο τον κόσμο. Όλοι όσοι εργάζονται και σε θέσεις που έχουν σχέση με την εξόρυξη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, μπορούνε μέσω του Επιμελητηρίου να βρούνε εργασία με τα 190 παραρτήματα που έχουμε σε όλο τον κόσμο».

Ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας κ. Μορίδης είπε: «Πρόκειται για τον πιο διαδεδομένο επαγγελματικό οργανισμό σε σχέση με το πετρέλαιο. Μία μεγάλη οικογένεια, όλων όσων εργάζονται στο πετρέλαιο. Με το παράρτημα της Καβάλας, το μοναδικό στην Ελλάδα, η χώρα και η περιοχή μπαίνει στον πετρελαϊκό χάρτη. Ήταν παράλειψη που τόσο καιρό το Επιμελητήριο δεν είχε παράρτημα στην Καβάλα».

Ο εκπρόσωπος του τμήματος Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου ΤΕΙ Καβάλας, Αχιλλέας Χριστοφορίδης, ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τη βοήθειά τους, τους κυρίους Ραμπόλντι και Μορίδη και όπως είπε, στόχος πλέον είναι να γίνουν μέλη του παραρτήματος όχι μόνο οι απόφοιτοι του ΤΕΙ και του συγκεκριμένου τμήματος ειδικότερα, αλλά και οι εν ενεργεία φοιτητές.

Ο Βασίλης Τόμος, μηχανικός της Καβάλα ΟIl, μίλησε κι αυτός με καλά λόγια για τη συμμετοχή της Καβάλας στο Διεθνές Επιμελητήριο, καθώς όπως είπε αυτή η συμμετοχή βοηθά την Καβάλα να ακούγεται διεθνώς.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Στην Αγορά εκτός από κρίση υπάρχει και μία κινητικότητα

Επόμενο άρθρο

Ενωση: Ερωτηματικά με Πάνος