Dark Mode Light Mode

Το «Τζάμπο» πήρε άδεια, οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματιών και βιοτεχνών Νομού Καβάλας, Παναγιώτης Αρσονιάδης, πληροφορήθηκε ότι το κατάστημα «Τζάμπο» στον Αμυγδαλεώνα, πουλά είδη σοκολάτας, καταμέλας και μπισκότα. Ερεύνησε αυτή την πληροφορία απευθυνόμενος στο αρμόδιο τμήμα διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας. Η απάντηση που πήρε είναι ότι όντως το κατάστημα αυτό, έλαβε τη σχετική άδεια, στις 5 Δεκεμβρίου του 2013. Έλαβε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας επιχείρησης λιανικού και χονδρικού εμπορίου, επιχείρηση λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Αρσονιάδη, πρέπει να δοθεί δημοσιότητα στο όλο θέμα, κυρίως να παρουσιαστούν δημοσίως τα δικαιολογητικά που προσκόμισε η επιχείρηση για να εξασφαλίσει αυτή την άδεια.

Ο Δήμος Καβάλας ζητά εισαγγελική παραγγελία, θεωρώντας ότι τα έγγραφα που ζητά η Ομοσπονδία περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Ο Παναγιώτης Αρσονιάδης τονίζει ότι θα ενημερώσει σχετικά το σωματείο των Ζαχαροπλαστών, αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο, «οι οποίοι εάν θέλουν – λέει – μπορούν να συνεχίσουν τη διαδικασία με την κάλυψη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών»

Ο Π. Αρσονιάδης είπε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Το σχετικό έγγραφο, είναι η απάντηση του Δήμου Καβάλας σε σχέση με το ερώτημα που υποβάλλαμε για το αν το πολυκατάστημα «Τζάμπο» μπορεί να πωλεί νόμιμα, αν έχει πάρει τελικά την άδεια λειτουργίας να πωλεί τα σοκολατοειδή και τα είδη ζαχαροπλαστικής.

Το χαρτί λοιπόν μας αναφέρει ότι αφενός έχει πάρει την άδεια, αφετέρου όμως δε μπορεί να μας δώσει τα στοιχεία τα οποία ζητήσαμε εμείς, τα δικαιολογητικά τα οποία προσκομισε η εταιρία, εκτός εάν υπάρχει εισαγγελική παραγγελία. Απευθυνθήκαμε στην εισαγγελία Καβάλας, η οποία μας ζήτησε επίσημα καταγγελία για να διερευνηθεί το θέμα. Έχω ενημερώσει τον πρόεδρο Ζαχαροπλαστών κ. Χατζηχρήστου κι εφόσον το σωματείο αυτό, κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, σαφώς κι εμείς θα υποστηρίξουμε αυτήν την καταγγελία, όπως κάνουμε για όλα μας τα σωματεία».

ΕΡ: Δηλαδή το «Τζάμπο» έχει άδεια, αλλά πως πήρε την άδεια;

ΑΠ: «Ακριβώς. Εμείς έχουμε την εντύπωση πως δεν πρέπει να πάρει άδεια. Το πολυκατάστημα δεν πρέπει να πάρει άδεια ούτε για τη λιανική πώληση είδη εμπορίου, ούτε φυσικά και τα είδη ζαχαροπλαστικής. Μένει λοιπόν αυτό να διερευνηθεί από την εισαγγελία Καβάλας».

ΕΡ: Πάντως η πρωτοβουλία λέτε ανήκει στους ζαχαροπλάστες;

ΑΠ: «Σε κάθε περίπτωση. Αυτούς αφορά. Δεν αφορά κανέναν άλλον. Κι από τη στιγμή που αφορά αυτούς, κατ΄ επέκταση θα ενημερώσω και τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας, γι΄ αυτή την εξέλιξη κι εφόσον αυτοί θέλουν να συμμετέχουνε σ΄ αυτή την καταγγελία, ας το κάνουνε γραπτώς, όπως θα κάνει και το σωματείο ζαχαροπλαστών, ώστε η Ομοσπονδία να συνεχίζει και να τους καλύψει».

ΕΡ: Εσείς μάθατε τώρα ότι το «Τζάμπο» είναι νόμιμο στα ζαχαρώδη, καραμέλες κ.λ.π.;

ΑΠ: «Μας πήρε κάποιο μέλος – επαγγελματίας – τηλέφωνο και μας ανέφερε ότι το πολυκατάστημα ξεκίνησε ξανά να πωλεί αυτά τα είδη, απευθυνθήκαμε στο Δήμο Καβάλας, όπου μετά από αίτησή μας – όπως σας ανέφερα – μας απάντησε ότι τελικά πήρε άδεια».

 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών έδωσε στην εφημερίδα μας το σχετικό έγγραφο του Δήμου Καβάλας, που αναφέρει τα ακόλουθα:

«Προς Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Καβάλας,

Σε απάντηση του ανωτέρω (1) σχετικού εγγράφοου, σας ενημερώνουμε ότι το κατάστημα Jumbo που βρίσκεται στην Τ.Κ. Αμυγδαλεώνα του Δήμου Καβάλας, κατέχει νόμιμα την αριθμ. 29021/05.12.2013 άδεια ίδρυσης και λειτουργίας «Επιχείρηση λιανικού και χονδρικού εμπορίου – επιχείρηση λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών (είδη καραμελοποιΐας – μπισκοτοποιΐας – σοκολατοποιΐας – εμφιαλωμένων ποτών – νερών – αναψυκτικών)». Για την προσκόμιση τόσο της εν λόγω άδειας όσο και των δικαιολογητικών με την οποία εκδόθηκε αυτή, παρακαλούμε να μας προσκομίσετε εισαγγελική παραγγελία, διότι τα ανωτέρω έγγραφα περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Οι υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας μας θα είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση αναφορικά με την υπόθεσή σας.

Ο Δ/ντής Δ/κών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας

ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Προηγούμενο άρθρο

Αντίθετο το Αστικό ΚΤΕΛ με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της οδού Βενιζέλου

Επόμενο άρθρο

Μιχάλης Ιορδανίδης στους 93, 7: « Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας»