Dark Mode Light Mode

Το Τουρνουά Σκάκι ακολουθεί την γνωστή πετυχημένη πορεία

Το Τουρνουά Σκάκι της Καβάλας ακολουθεί την γνωστή πετυχημένη πορεία του. Από την στιγμή που άρχισε να προετοιμάζεται, από την στιγμή που άρχισε να διεξάγεται στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι που τελειώνει, την Τρίτη το απόγευμα που έχουν προγραμματιστεί οι απονομές. Πολύς κόσμος μέσα στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου και αρκετός κόσμος έξω από αυτό.

Η Καβάλα επωφελείται πολλαπλώς από τη διοργάνωση, αφού προβάλλεται τουριστικά, κάθε σκακιστής έρχεται στην Καβάλα συνήθως με συγγενικά του πρόσωπα ή άλλους συνοδούς του.

Φέτος ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας χρησιμοποίησε την εμπειρία των προηγούμενων ετών. Ξεπέρασε γρήγορα ανησυχίες που είχαν να κάνουν με την κρίση, αν και οι αφίξεις και συμμετοχές Ελλήνων σκακιστών είναι και φέτος σχετικά λίγες.

Ο Βασίλης Θεοδωρίδης, ψυχή του σκακιού στην Καβάλα, κάνει φέτος ένα βήμα πιο πίσω καθώς το φθινόπωρο θα αποχωρήσει από την πόλη και θα εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη. Όσοι όμως θήτευσαν κοντά του αυτά τα χρόνια φαίνεται ότι τα καταφέρνουν περίφημα στην προετοιμασία και αυτή καθ’ αυτή τη διοργάνωση.

Μέσα στο χώρο του Τουρνουά επικρατεί απόλυτη ησυχία. Είναι εντυπωσιακό ότι ενώ υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι όλοι ακίνητοι, δεν ακούγεται το παραμικρό. Στο χώρο συνεδριάσεων του Διοικητηρίου παίζουν τις παρτίδες τους οι καλύτεροι από τους συμμετέχοντες αθλητές.

Η ατμόσφαιρα είναι πραγματικά μοναδική. Το κλίμα θαυμάσιο. Η Καβάλα προβάλλεται και από την σκακιστική πλευρά και όχι μόνο από αυτή. Είναι βέβαιο ότι και αυτό το Τουρνουά θα γράψει τη δική του ιστορία δικαιώνοντας τους στόχους των διοργανωτών να είναι το καλύτερο στη χώρα και ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Φυσικά για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζεται πολύ δουλειά που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εθελοντική. Και φέτος η ενίσχυση που έχει ο διοργανωτής Όμιλος από τους τοπικούς Φορείς δεν αρκεί για να βγουν όλα τα έξοδα της διοργάνωσης, άρα κάποιοι πάλι θα κληθούν για να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

 

Προηγούμενο άρθρο

Υπογράφηκε η τοποθέτηση Κοπατσάρη στο Γ.Ν.Κ.

Επόμενο άρθρο

Οι πρώτες μειώσεις τιμών σε καφετέριες – σνακ μπαρ