Dark Mode Light Mode

Το φεστιβάλ άρχισε στο Ακόντισμα

Το βράδυ του Σαββάτου στο θέατρο του «Ακοντίσματος», στη Νέα Καρβάλη, άρχισε το 34ο φεστιβάλ «Ήλιος και πέτρα», το οποίο τα τελευταία τρία χρόνια, έχει την ονομασία σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας, «Φεστιβάλ χοροί του κόσμου».
Πάρα πολλοί κάτοικοι της Νέας Καρβάλης βρίσκονταν στις κερκίδες του Ακοντίσματος, χειροκρότησαν θερμά τους Έλληνες, Αρμένιους και Νεοζηλανδούς χορευτές.
Από πλευράς επισήμων παρέστησαν ο Αρχ. Γρανάς, η νέα δημοτική σύμβουλος Αναστ. Ιωσηφίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξ. Ιωσηφίδης.
Εκείνοι που έκλεψαν την παράσταση – όπως αναμένονταν – ήταν οι χορευτές της φυλής Μαορί, προερχόμενοι από τη μακρινή Νέα Ζηλανδία.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι χορευτές των Μαορί τιμούν με την παρουσία τους το φεστιβάλ. Κάτι ανάλογο είχε γίνει το 2004. Πρόκειται για αποστολή 29 ατόμων, ενώ η αποστολή των Αρμενίων είναι 19.
Καταχειροκροτήθηκαν επίσης τα παιδικά χορευτικά συγκροτήματα της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης, που δάσκαλο έχουν το Μανόλη Ιωαννίδη.
Φέτος το φεστιβάλ μπορεί να μην έχει πολλά συγκροτήματα, είναι όμως άριστα οργανωμένο. Συνεχίζει το πρόγραμμά του. Χθες στη Θάσο, σήμερα το βράδυ στην Παραλία της Καβάλας.
Ταυτόχρονα διαπιστώνουμε ότι το Ακόντισμα, ο παραδοσιακός αυτός οικισμός, βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, καθώς εθελοντικά δούλεψαν πολλά μέλη της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης, της προηγούμενες εβδομάδες για να το περιποιηθούν.
Είναι σε εξέλιξη οι εργασίες που θα ολοκληρώσουν τη δημιουργία ενός αναψυκτηρίου – μπαρ δίπλα στην πισίνα, ενώ υπάρχει κίνηση και στο ξενοδοχείο του Ακοντίσματος όπου υπάρχουν είκοσι σπίτια, με περίπου 50 δωμάτια.
Το «φεστιβάλ χοροί του κόσμου» άρχισε με ένα χορό των σαρακατσαναίων που χόρεψε το τμήμα ενηλίκων της Στέγης Πολιτισμού Ν. Καρβάλης. Ο Καπλάνης Ιωσηφίδης είχε την ευθύνη της διοργάνωσης και το θερμό χειροκρότημα στο τέλος του προγράμματος ήταν η καλύτερη δικαίωση για όσους επί μήνες προετοίμαζαν όλα όσα παρακολουθούμε αυτές τις μέρες.

Προηγούμενο άρθρο

Εγκαίνια έκθεσης Δήμητρας Καμαράκη

Επόμενο άρθρο

Να γιατί έχασε η Γαλλία στα προημιτελικά ...