Dark Mode Light Mode

Τρέχουν να προλάβουν να τα ψηφίσουν πρίν το ΠΑΣΧΑ

Απο την στιγμή που τα βρήκαμε σε όλα με τους τροϊκανούς τρέχουμε να προλάβουμε να ψηφίσουμε όλα αυτά που συμφωνήσαμε με τους δανειστές μας πρίν το κλείσιμο της βουλής για ΠΑΣΧΑ ΄έτσι ώστε αρχές του άλλου μήνα και πρίν απο το Eurogroup να περιμένουμε την εκταμίευση των 8,8 δις ευρώ που μάλλον θα πέσουν στην αγορά γιατί τα επόμενα με το που θα έρθουν θα φύγουν κιόλας αφού με τα λεφτά αυτά θα πληρώσουμε τα ελληνικά ομόλογα που έχει η ΕΚΤ και είναι λήγουν.

Να σημειώσουμε οτι τα συγκεκριμένα ομόλογα είναι ακούρευτα αφού η Ε.Ε απέφυγε να κουρέψει ελληνικά ομόλογα που έχουν στην διάθεση τους Ευρωπαϊκές τράπεζες αλλα και η ΕΚΤ έτσι ώστε να μείνουν μακριά απο τους τριγμούς της ελληνικής κρίσης.

Τέλος πάντων η ουσία είναι οτι τώρα που τα βρήκαμε με τους τροϊκανούς τρέχουμε για να προλάβουμε να τα πάρουμε όσο το δυνατόν γίνεται πιο γρήγορα τα δανεικά.

Βέβαια για άλλη μια φορά μου κάνει εντύπωση οτι μέχρι να τα βρούμε ο Τόμσεν και η παρέα του δεν μπορούσανε να συμφωνήσουν σε κανένα σημείο με την ελληνική πλευρά και παντού βρίσκανε λάθη και παραλείψεις.

Απο την στιγμή που τα βρήκαμε ολα μια χαρά και θα σωθούμε χωρίς να χρειαστεί νέο κούρεμα.

Δηλαδή οι άνθρωποι για πρώτη απο τότε που μπλέξαμε στην περιπέτεια αυτής της οικονομικής κρίσης κάνανε και προβλέψει για το μέλλον της χώρας και μάλιστα αισιόδοξες.

Εγώ ακόμα νομίζω οτι ο Τόμσεν δεν γελάει.

Δεν το έχω ούτε σε μια φώτο να σκάει λίγο το χειλάκι του.

Λές και είναι μόνιμα στραβωμένο αυτό το παλικάρι.

Πάντως να ξέρετε οτι αυτοί κα οι τρείς που έρχονται στην Ελλάδα όταν είναι να πάρουμε μια δόση είναι ο ένας πιο έξυπνος απο τον άλλο.

Γάτες με πέταλα που δεν μπορείς να τους “φάς” εύκολα.

Ξέρουν πολύ καλά πως λειτουργεί η χώρα αυτή και περρισότερο γνωρίζουν καλύτερα και απο εμάς πόσο ελλιπέστατος είναι ο κρατικός μηχανισμός.

Οταν σου λένε και εμμένουν σε αυτό , οτι δεν πρόκειται να μπορέσεις να εισπράξεις το χαράτσι του ενιαίου φόρου ακίνητης περιουσίας αν το αποσυνδέσεις απο τους λογαριασμούς της ΔΕΗ καταλαβαίνετε πόσο γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας είναι.

Ο φόρος που εισπράττεται μέσω των λογιαριασμών τη ΔΕΗ είναι ο μοναδικος φόρος που έφερε λεφτά στα ταμεία του ελληνικού κράτους άμμεσα και έφαγε ένα ολόκληρο κόμμα.

Το χαράτσι της ΔΕΗ έσωσε την παρτίδα στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και κατάπιε το ΠΑΣΟΚ αφού ήτανε έμπνεευση του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Οσο πληρώνουμε το συγκεκριμένο χαράτσι με αυτό τον τρόπο που το πληρώνουμε ο Βενιζέλος και το κόμμα του δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 5%.

Αυτά τα έχουμε πεί και τα γνωρίζετε.

Και τα ξέρει και ο Βενιζέλος που έκανε μια προσπάθεια για το 2013 να αποσυνδεθεί το συγκεκριμένο χαράτσι απο τους λογιαριασμούς της ΔΕΗ αλλα δεν τα κατάφερε γιατί όπως και εσείς καταλαβαίνετε κουμάντο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν κάνουν οι έλληνες πολιτικοί.

Και ο Σαμαράς προσπαθεί να διαχειριστεί μια κατάσταση όχι και τόσο ευχάριστη για την Ελλάδα.

 

Άνοιξη

για πάντα …

Κατα τα άλλα ο καιρός φαίνεται να πηγαίνει απο το καλό στο καλύτερο και μπορεί η εβδομάδα να ξεκινήσει με συννεφιές ( όταν δεν σε βλέπω έχω ακεφιές) αλλα απο την Τετάρτη και μετά “ Άνοιξη για πάντα παιδιά”με τον ήλιο να κυριαρχεί στον ουρανό της πόλης.

Και ήλιος κυρίαρχος και θερμοκρασία κοντά στους 20 βαθμούς.

Δεν σώθηκε η παρτίδα !

Κρίμα για την Ένωση που φαίνεται οτι αποχαιρετά την Α1 και βάζει πλώρη για την Α2 γιατί αγωνιστικά είναι τελικά απο τις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας.

Παρά τις προσπάθειες τις φιλότιμες για να αντιστραφεί το κλίμα με συνεχείς αλλαγές στο ρόστερ και στην θέση του προπονητή αποδείχθηκε οτι το καλοικαίρι ο σχεδιασμός της ομάδας ήτανε τόσο κακός που δεν μπόρεσαν να διορθωθούν τα λάθη στην διάρκεια της χρονιάς.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

ΑΛΟΡΑ !

 

Προηγούμενο άρθρο

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Επόμενο άρθρο

Καρδιά μου στα έδωσα ολα ...