Dark Mode Light Mode

Τριήμερες κινητοποιήσεις με κορύφωση στην παρέλαση

Σήμερα το απόγευμα συναντάται πάλι στην Καβάλα η συντονιστική επιτροπή που ετοιμάζει τις κινητοποιήσεις αυτής της εβδομάδας.

Η συζήτηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή, στην Ομοσπονδία, δημιούργησε ένα κλίμα συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων, ακούστηκαν πολλές προτάσεις και πολλές ιδέες, αλλά οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν σήμερα.

«Την Παρασκευή συζητήσαμε, κάναμε απολογισμό της απεργιακής συγκέντρωσης της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου. Ακούστηκαν προτάσεις. Αποφασίσαμε να στηρίξουμε ότι γίνει από δω και πέρα. Δηλαδή η κινητοποίκηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες την Τρίτη και αυτή των συνταξιούχων την Πέμπτη». Αυτή είναι μία δήλωση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Καβάλας, Τάσου Ιωαννίδη.

Στο δια ταύτα, τι θα γίνει δηλαδή από δω και πέρα, διαμορφώνεται μία πρόταση που φαίνεται ότι τυγχάνει γενικότερης υποστήριξης, αλλά το οριστικό πρόγραμμα των κινητοποιήσεων θα ξεκαθαρίσει σήμερα.

Ειδικότερα προτείνονται τριήμερες κινητοποιήσεις, ειρηνικές, 26, 27 και 28 Οκτωβρίου. Οι εκδηλώσεις αυτές που θα κορυφωθούν με τη συμμετοχή των διαδηλωτών στην παρέλαση, όπου με ειρηνικό τρόπο και μαύρες σημαίες θα διαμαρτυρηθούν για τα οικονομικά μέτρα.

Πρόθεση της συντονιστικής επιτροπής είναι οι διαδηλωτές να επιχειρήσουν πορεία μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, η οποία θα ξεκινήσει από το χώρο της παρέλασης και θα συνεχιστεί στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας.

Οι εκδηλώσεις θ΄ αρχίσουν από την Παρασκευή, θα συνεχιστούν το Σάββατο. Το ακριβές πρόγραμμα αυτών θα γίνει γνωστό σήμερα ή αύριο.

Στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής η προσέλευση των συνδικαλιστών ήταν πολύ μεγάλη. Για πρώτη φορά τη διαδικασία της συζήτησης στη συντονιστική επιτροπή παρακολούθησε και μίλησε σε αυτήν η πρόεδρος του εργατικού κέντρου. Έγινε απολογισμός όσων έγιναν την προηγούμενη μέρα, δηλαδή την Πέμπτη 18 Οκτώβρη, στην Καβάλα, ενώ για την ιδέα των καταλήψεων φαίνεται ότι αυτή αναβάλλεται για αργότερα. Κρίνεται ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να οργανωθεί και να υλοποιηθεί μία πετυχημένη κατάληψη, όπως αυτή που έχει προταθεί.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ομιλία Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Κύπρο

Επόμενο άρθρο

Επαφές Γιώργου Φλωρίδη στην Καβάλα