Dark Mode Light Mode

Τσιφλίκεια 2013 – Γλέντησαν οι κάτοικοι του Παληού

Με την παρουσία του Δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή πραγματοποιήθηκαν τα «Τσιφλίκεια 2013», η εκδήλωση που διοργανώθηκε την Τετάρτη από το σύλλογο κατοίκων Παληού, που παρά τη ζέστη συγκέντρωσε πλήθος κόσμου. Ο κ. Σιμιτσής είχε την ευκαιρία να θυμίσει στους κατοίκους τα σημαντικά έργα οδοποιίας που υλοποιήθηκαν στον οικισμό κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Τη διάνοιξη δηλαδή της οδού Καζαντζάκη και την ολοκλήρωση της οδού Καββαδία.

Με δεδομένο ότι το σχολικό οίκημα του Παληού είναι μικρό πλέον για την κάλυψη των αναγκών, η διοίκηση του δήμου έχει δεσμεύσει δύο μεγάλα ακίνητα του δημοσίου στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο για μελλοντική χρήση, των οποίων οι εργασίες θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ. Επίσης, μισθώθηκε χώρος όπου και θα στεγαστεί το νηπιαγωγείου του Παληού κι αναμένεται ο έλεγχος της περιφερειακής επιτροπής καταλληλότητας για την εξασφάλιση της εγκρίσεως. Αυτό σημαίνει ότι για την επόμενη σχολική περίοδο τα νήπια θα φιλοξενηθούν σε νέο χώρο.

Ενήμερος ήταν ο Δήμαρχος για τις διαμαρτυρίες κάποιων κατοίκων σχετικά με τις λακκούβες που άφησε πίσω της η ΔΕΥΑΚ, ενόσω τοποθετούσε νέες βάνες. Επί του παρόντος ένα μεγάλο έργο βρίσκεται σε εξέλιξη που ωστόσο προχωρά με βήμα σημειωτόν, εξαιτίας των λιγοστών συνεργείων. Αισιοδοξία εκφράζεται ότι φέτος οι βλάβες του δικτύου της ΔΕΥΑΚ στο Παληό θα μειωθούν, ενώ μετά την ολοκλήρωση των έργων τα περιστατικά βλαβών θα μηδενιστούν.

Ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκαν τα «Τσιφλίκεια 2013» και με την ενθάρρυνση του δήμου Καβάλας, διότι έτσι οι κάτοικοι μιας περιοχής και οι γείτονες μπορούν να γνωριστούν και να συσφίξουν περαιτέρω τις σχέσεις τους. Επιπλέον, παρόμοιες διοργανώσεις εδραιώνουν και τους συλλόγους στη συνείδηση του κόσμου μέσω των δράσεών τους.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Καλή σκέψη ...

Επόμενο άρθρο

Αναβίωση του Κλήδονα - Από τον εξωραϊστικό σύλλογο κατοίκων της Παναγίας