Dark Mode Light Mode

Τώρα η ΝΟΔΕ βιάζεται

Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας για πρώτη φορά μετά την εκλογή της η νέα νομαρχιακή επιτροπή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος Κώστας Ευθυμιάδης σκέφτηκε η πρώτη συνεδρίαση να γίνει παρουσία των μελών της προηγούμενης νομαρχιακής επιτροπής. Κάτι που συνέβη.

Ήταν μία ομαλή διαδικασία εξέλιξης προόδου των οργανωτικών θεμάτων, όπου η νομαρχιακή επιτροπή που φεύγει συναντήθηκε με αυτήν που έρχεται, υπήρξε αλληλοενημέρωση, συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν την οργάνωση του κόμματος στο νομό Καβάλας.

Με πρωτοβουλία του ο Κώστας Ευθυμιάδης προτείνει υπεύθυνο οργανωτικού της νέας νομαρχιακής τον Μπάμπη Δράκο και υπεύθυνο επικοινωνίας τον πρώην δήμαρχο Κεραμωτής Μένανδρο Μαρινάκη.

Οι δύο προτάσεις του Κώστα Ευθυμιάδη, πρέπει να εγκριθούν από την κεντρική διοίκηση του κόμματος, καθώς οι κύριοι Μαρινάκης και Δράκος, θα προστεθούν στα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής Ν.Δ. Καβάλας.

Η είδηση είναι άλλη. Με απόφαση που πήρε τη Δευτέρα η ΝΟΔΕ Καβάλας, στελνει επιστολή στην κεντρική διοίκηση του κόμματος, στην Αθήνα με την οποία θα ζητά επίσπευση της διαδικασίας για να επιλεγεί άμεσα ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

Στο κείμενο της επιστολής θα αναφέρεται ότι το κομματικό όργανο ζητά όλα να γίνουν συγκεκριμένα και γρήγορα, να επιλεγεί από τη ΝΟΔΕ Καβάλας ο υποψήφιος δήμαρχος, καθώς υπάρχουν πιέσεις από τη βάση του κόμματος για να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Όπως φαίνεται τα μέλη της νέας νομαρχιακής επιτροπής της Ν.Δ. Καβάλας, είναι τα περισσότερα υπέρ ενός υποψήφιου δημάρχου Καβάλας, που θα είναι κομματικό μέλος.

Η Ν.Δ. κεντρικά δρομολογεί δημοσκοπήσεις για την επιλογή των υποψήφιων δημάρχων σε μεγάλους δήμους της χώρας. Είναι ένα ερώτημα αν μέσα σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, σε αυτές τις πόλεις θα είναι και η Καβάλα.

Ουσιαστικά η συζήτηση για τον υποψήφιο δήμαρχος Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζεται καθημερινά ανάμεσα σε δύο πρόσωπα. Τη Δήμητρα Τσανάκα και τον Ντίνο Κλειτσιώτη.

Το πρόβλημα με τον Ντ. Κλειτσιώτη είναι ότι τίθεται προϋπόθεση να παραιτηθεί μόλις επιλεγεί ως υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, ο ίδιος προτιμά να κανει ότι και άλλοι βουλευτές του κόμματος. Να διατηρήσει τη βουλευτική του έδρα και να παραιτηθεί από βουλευτής εάν και εφόσον εκλεγεί δήμαρχος Καβάλας.

Η οργάνωση εμφανίζεται μοιρασμένη ανάμεσα στην Δήμ. Τσανάκα και τον Ντ. Κλειτσιώτη. Το όνομα του Κώστα Αντωνιάδη υποχωρεί συνεχώς.

Η ΝΟΔΕ Καβάλας θα συνεδριάσει την περίοδο των εορτών παρουσία και των βουλευτών. Τη Δευτέρα τα μέλη της επιτροπής περίμεναν τους βουλευτές Πασχαλίδη και Κλειτσιώτη, αλλά αυτοί την τελευταία στιγμή αναχώρησαν για την Αθήνα και δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση.

Στόχος του προέδρου της ΝΟΔΕ και της νομαρχιακής επιτροπής είναι, να υπάρχει στενή σχέση και συνεργασία με τους τέσσερις βουλευτές, οι οποιοι θα επιδιωχθεί να είναι παρόντες συχνά σε συνεδριάσεις.

Εντός της εβδομάδος συνεδριάζει και η δημοτική οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Δήμου Καβάλας, που κι αυτή αναμένεται να παίξει ρόλο στα θέματα επιλογής υποψήφιου δημάρχου.

Τέλος στη νέα ΝΟΔΕ συμμετέχει κι ο υποψήφιος, δικηγόρος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, λόγω του ότι στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας με τον Κώστα Ευθυμιάδη, συγκέντρωση μεγάλο αριθμό ψήφων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Οι παραμυθάδες στην Παιδόπολη

Επόμενο άρθρο

Σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες υιοθετεί το Επιμελητήριο