Dark Mode Light Mode

Υπάρχει εναλλακτικό σενάριο για την αξιοποίηση του Διονύσου από τον δήμο

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να μετέχουν στη δεύτερη προσπάθεια του δήμου Καβάλας ώστε να εξευρεθεί ο ιδιώτης που θα αξιοποιήσει το οίκημα του Διονύσου. Αναλλοίωτοι παραμένουν οι όροι του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του χώρου. Ο διαγωνισμός που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί πριν από ένα περίπου μήνα είχε αναβληθεί αφού στα χέρια της δημοτικής αρχής είχε φτάσει έγγραφο από ιδιωτικό μελετητικό φορέα βάσει του οποίου αποδεικνύονταν ότι το κτήριο δεν είχε υποστεί την παραμικρή στατική ζημιά λόγω της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει προ 15ετιας. Διεξήχθη ήδη ο απαραίτητος έλεγχος από μηχανικό που έλαβε τα γνωστά «καρότα» από διάφορα σημεία του κτηρίου.

Η αξιοποίηση του χώρου είναι κάτι επιβεβλημένο, παρατήρησε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής. Έφτασε η στιγμή να εμφανιστούν δημοσίως όλοι εκείνοι που κατά καιρούς μέσω τηλεφωνικών επαφών ρωτούσαν και ζητούσαν πληρέστερη ενημέρωση. Σήμερα και η αρμόδια δημοτική υπηρεσία είναι σε θέση να διαβεβαιώσει τους ενδιαφερομένους για τη έλλειψη στατικών προβλημάτων, ειδικά ύστερα από τις πολλές και ανυπόστατες φήμες που ακούστηκαν. Καιρός είναι λοιπόν να μιλήσουν από την πλευρά τους και οι επενδυτές.

Ο δήμος θα αναζητήσει εκείνον τον επενδυτή που θα είναι διατεθειμένος να δαπανήσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για τη συντήρηση και διαμόρφωση του κτηρίου. Ωστόσο η διοίκηση Σιμιτσή ερευνά κι ένα ακόμη ενδεχόμενο άντλησης πόρων από την επόμενη προγραμματική περίοδο, η οποία θα ονομάζεται Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης. Θα εξετασθεί επομένως το ενδεχόμενο χρηματοδοτήσεως για την αξιοποίηση κτηρίων που θα αναδείξουν το περιβάλλον και θα χρησιμοποιηθούν για τουριστικούς λόγους.

Ωστόσο, για δύο επιπλέον χρόνια θα πρέπει να αναμένει το εναλλακτικό σχέδιο αξιοποιήσεως του Διονύσου, πριν αρχίσουν να προκηρύσσονται ανάλογα προγράμματα. Εάν όμως το κτήριο ενταχθεί σε κάποιο τέτοιο πρόγραμμα, τότε ο δήμος δε θα καταφέρει να το εκμεταλλευθεί εμπορικά κι άρα δε θα μπορέσει να μισθωθεί σε κάποιον ιδιώτη. Επιπρόσθετα, κατά την εφαρμογή του εναλλακτικού σχεδίου, η μελέτη θα επιβαρύνει το δήμο Καβάλας και θα πρέπει να εκπονηθεί από το προσωπικό της τεχνικής του υπηρεσίας. Εκτός εάν διαθέσει κονδύλιο σε εξωτερικούς συνεργάτες προκειμένου κάποιο μελετητικό γραφείο να αναλάβει την εκπόνηση. Πάντως ο Δήμαρχος προτιμά τη λύση της εκμίσθωσης του κτηρίου από ιδιώτη, με θετικές προεκτάσεις τη λειτουργία του χώρου, την απασχόληση δημοτών και την προβολή των ντόπιων προϊόντων αλλά και την τουριστική διαφήμιση της Καβάλας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Θερμή υποδοχή στο RIVIERA και τους επιβάτες του

Επόμενο άρθρο

Ανάκληση του χάρτη; Αντιστέκεται η Διεύθυνση Δασών, επιμένει το αρμόδιο Υπουργείο