• 1 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

«Υπήρχαν θερμαντικά σώματα στο σπίτι που κάηκε»

 «Υπήρχαν θερμαντικά σώματα στο σπίτι που κάηκε»

Απολογιστική συνέντευξη τύπου για το καλοκαίρι του 2014, την αντιπυρική περίοδο που τελείωσε πρόσφατα, έδωσε χθες στο γραφείο του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, ο διοικητής της υπηρεσίας Πύραρχος Γιάννης Βασιλειάδης.

Τα νούμερα δείχνουν ότι έγινε φέτος το καλοκαίρι.

Οι φωτιές, αγροτικές και δασικές ήταν σαφώς λιγότερες σε σχέση με πέρυσι.

Με την ευκαιρία οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Βασιλειάδη αν βρέθηκε η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά σε κατοικία στον Προφήτη Ηλία την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Βασιλειάδης απάντησε ότι η προανάκριση συνεχίζεται, το περιεχόμενό της είναι μυστικό. Τόνισε πάντως ότι μέσα στο σπίτι υπήρχαν θερμαντικά σώματα. Όταν ολοκληρωθεί η δικογραφία θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Καβάλας, για τα περαιτέρω.

Τίποτα δεν αποκλείεται είπε ο κ. Βασιλειάδης που σημείωσε ότι από τη μια το σημείο το οποίο βρίσκονταν το σπίτι ήταν δύσκολο καθώς αυτό ήταν σε απόσταση από δρόμο, ανάμεσα σε σκαλάκια, από την άλλη τόνισε ότι σε μικρή απόσταση από το σπίτι υπήρχε υδροστόμιο που χρησιμοποιήθηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Με την ευκαιρία ο κ. Βασιλειάδης έδωσε συμβουλές στους κατοίκους της πόλης να κάνουν καλό καθαρισμό και συντήρηση στα θερμαντικά σώματα που έχουν στο σπίτι τους και να μην τα λειτουργούν όταν απουσιάζουν από την οικία τους.

Όσο για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.

Το 2013 εκδηλώθηκαν 118 πυρκαγιές, φέτος μόνο 41. Πέρυσι ήταν 23 οι δασικές πυρκαγιές, φέτος μόνο 9. Πέρυσι ήταν 95 οι αγροτικές πυρκαγιές, φέτος μόνο 33.

Πέρυσι κάηκαν 11.017 στρέμματα, φέτος μόνο 116 εκ των οποίων δασική έκταση 28,5 στρεμμάτων η υπόλοιπη έκταση ήταν αγροτική.

Ο κ. Βασιλειάδης αναγνώρισε ότι το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά καλό και ευχαρίστησε τους συναδέλφους του στην Πυροσβεστική  Υπηρεσία Καβάλας, τις ομάδες εθελοντών, τις Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον περιφερειακό σχεδιασμό εκτάκτου ανάγκης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, τον στρατό, την Ελληνική Αστυνομία, το Δασαρχείο, τη Διεύθυνση Δασών, τους απλούς πολίτες, όπως επίσης και τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες που φέτος είπε ήταν υποδειγματικοί.

Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε επίσης ότι φέτος οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν καθώς δεν υπήρχαν μελτέμια, γενικά φέτος το καλοκαίρι δεν ήταν δύσκολο, ώστε να ευνοήσει τα φαινόμενα των πυρκαγιών.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης