Dark Mode Light Mode

Υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού για έργο στο Νέστο

Υπογράφηκε ανάμεσα στην ανάδοχο εταιρία και εκπροσώπους του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, ιδιωτικό συμφωνητικό, που αναφέρεται στο έργο της ολοκλήρωσης αρδευτικών δικτύων, δυτικής πεδιάδας Νέστου Νομού Καβάλας.

Η υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού έγινε χθες, το εργο έχει προϋπολογισμό 11.705.000 ευρώ.

Σχεδόν ταυτόχρονα υπεγράφη η σύμβαση του έργου, από την πλευρά της αναδόχου εταιρίας και από τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη.

Γι΄ αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα σχετική φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα μας.

Το έργο θα εκτελεσθεί από την κοινοπραξία επιχειρήσεων ΤΕΣ Α.Ε.- ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΒDF.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2016, περίπου 30 μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού.

Φυσικά και υπάρχει καθυστέρηση σε μία διαδικασία στην οποία υπάρχει γραφειοκρατία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από διάφορα προβλήματα έγινε ο διαγωνισμός, ενώ το αποτέλεσμά του ελέγχθηκε δύο φορές, η δεύτερη μάλιστα από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Μετά τα όσα έγιναν χθες στην Αθήνα και στην Κομοτηνή ανοίγει ο δρόμος για την εγκατάσταση του εργολάβου και την έναρξη των εργασιών.

 

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου της κατασκευής

αρδευτικών δικτύων της δυτικής κοιλάδας του Νέστου

 

Παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη, υπεγράφη την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η σύμβαση κατασκευής ενός από τα σπουδαιότερα έργα αγροτικής οικονομίας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Πρόκειται για το έργο της ολοκλήρωσης του αρδευτικού δικτύου της Δυτικής πεδιάδας του Νέστου, με συμβασιοποιημένο αντικείμενο τα 11.705.000 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και με την ολοκλήρωσή του θα μειώσει κατακόρυφα το κόστος της παραγωγής των αγροτικών προϊόντων αλλά και θα εξοικονομήσει ενέργεια αφού η μεταφορά του νερού θα γίνεται με ανοικτούς αγωγούς και φυσική ροή.

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Η «Αγία Μαρίνα» τίθεται σε λειτουργία χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση από το πρωτοδικείο

Επόμενο άρθρο

Καθαιρέθηκε ο παλιός φάρος στο λιμάνι