• 29 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Υποστηρίζει ο Κώστας Χανδρουλίδης: «Δεν είμαστε όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι»

 Υποστηρίζει ο Κώστας Χανδρουλίδης:  «Δεν είμαστε όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι»

Το μεσημέρι της Παρασκευής συνεδρίασε η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ όταν και κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε οι πληρωμές του προσωπικού να διεξάγονται μέσω του συστήματος της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Την αντίθεσή του στη ληφθείσα απόφαση διατύπωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ Κώστας Χανδρουλίδης, υπενθυμίζοντας τους εν εξελίξει δικαστικούς αγώνες, προκειμένου να υπογραμμισθεί η εργασιακή διαφορετικότητα των συναδέλφων του από εκείνους του δημοσίου τομέα. Η ΔΕΥΑΚ δε μπορεί να λειτουργήσει με τους κανόνες του δημοσίου τομέα, σημείωσε ο κ. Χανδρουλίδης.

Φαίνεται ότι οι διοικήσεις της ΔΕΑΥΚ εναλλάσσονται μεν, ωστόσο η γενική τακτική παραμένει ίδια. Κατά την άποψη του Κώστα Χανδρουλίδη, επειδή παγκοσμίως η ύδρευση και η αποχέτευση είναι σημαντικά ζητήματα, μόνο μέσω της συγκεκριμένης τακτικής δύναται να απαξιωθούν οι δημοτικές επιχειρήσεις ώστε να περάσουν σε χέρια ιδιωτών. Ωστόσο, ο κ. Χανδρουλίδης επισημαίνει ότι βάσει του καθεστώτος λειτουργίας δημοσίου φορέα που επιχειρείται να επιβληθεί, η ΔΕΥΑΚ θα πρέπει να εργάζεται έως τις 2:00 το μεσημέρι και να αργεί στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Από τη στιγμή που η διοίκηση άνοιξε επιτέλους τα χαρτιά της, τόνισε ο κ. Χανδρουλίδης, θα πρέπει να μας καταθέσει και τις προτάσεις της αναφορικά με τη μελλοντική λειτουργία της ΔΕΥΑΚ. Ο πρόεδρος των εργαζομένων παρατήρησε ότι η δημοτική επιχείρηση ουσιαστικά λειτουργεί σύμφωνα με το Ν.1069. Κάτι που παραδέχθηκε άλλωστε και η διοίκηση, όταν ο εκπρόσωπος του ΕΥΚ ζήτησε να του αποστέλλονται τα θέματα της ημερήσιας διατάξεως προκειμένου να προετοιμάζεται πριν από τις συνεδριάσεις. Κοντολογίς, η διοίκηση τη μία στιγμή θεωρεί τη ΔΕΥΑΚ ως δημόσιο τομέα και την αμέσως επόμενη ως ιδιωτική επιχείρηση.

Ο κ. Χανδρουλίδης ανέμενε τη ληφθείσα απόφαση της Παρασκευής, αφού το θέμα είχε τεθεί και επί των ημερών της προηγούμενης διοικήσεως, τα στελέχη της οποίας επιθυμούσαν την πληρωμή μέσω του συστήματος της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Η απόφαση των πρώην όμως είχε αναβληθεί εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου.

 

=

Διαβάστε επίσης