Dark Mode Light Mode

Υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας ο Ποτόλιας;

Αυτή την εβδομάδα στο ΚΚΕ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θ΄ ανακοινώσει τους υποψηφίους για τις εκλογές του Α΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, υποψηφίους στις πρωτεύουσες των πέντε νομών της περιφέρειας, αλλά και το ψηφοδέλτιο σχετικά με τις περιφερειακές εκλογές. Η επίσημη και πρώτη εκδήλωση για την ανακοίνωση των ονομάτων θα γίνει αύριο στην Κομοτηνή, σε συνέντευξη τύπου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επικεφαλής του περιφερειακού ψηφοδελτίου θα παραμείνει ο Χρήστος Τρέλης.

Αλλαγές ωστόσο υπάρχουν στην περίπτωση της Καβάλας. Θεωρείται πάρα πολύ πιθανό υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας να είναι ο Χρήστος Ποτόλιας, μέχρι τώρα περιφερειακός σύμβουλος, αλλά και νομαρχιακός σύμβουλος Καβάλας, μέχρι το τέλος του 2010.

Στη θέση του Χρ. Ποτόλια πιθανός υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, μετακινείται ο Θόδωρος Κοντογεωργίου.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τι συμβαίνει στο νομό Καβάλας με τους υποψηφίους, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων. Ο Χρήστος Ποτόλιας παραβρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο της Καβάλας, σχετικά με το συλλαλητήριο για τον αγωγό ΤΑΡ.

Ήταν ένα μήνυμα ότι μετακινείται ως προς την τοπική αυτοδιοίκηση, από τα περιφερειακά στο Δήμο Καβάλας. Ο κ. Ποτόλιας θα είναι όπως όλα δείχνουν υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας. Μένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση του ονόματός του.

Ο Θόδωρος Κοντογεωργίου που φημολογούνται ως ο πιθανότερος δήμαρχος Καβάλας, ουσιαστικά θ΄ αντικαταστήσει τον Χρήστο Ποτόλια, αφού εμφανίζεται να είναι ο πιθανότερος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, για το ΚΚΕ. Το κόμμα για πρώτη φορά μετά από δέκα και πλέον χρόνια, δεν έχει υποψήφιος δήμαρχο στην Καβάλα, το Βασίλη Λιόγκα, με τον οποίοι οι σχέσεις κομματικές δεν υπάρχουν.

Στο Δήμο Παγγαίου πιθανότερος υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Στέλιος Μπράτσος, όπως άλλωστε ήταν και την προηγούμενη φορά.

Στο Δήμο Θάσου δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Νίκος Χρυσάφης, που ουσιαστικά αποσύρεται.

Η οργάνωση του κόμματος στη Θάσο έχει να διαλέξει ανάμεσα στους ναυτεργάτες, με πιθανότερο υποψήφιο δήμαρχο τον Μπάμπη Μπαμπαλή.

Στην περίπτωση του Δήμου Νέστου, έκανε μεγάλη προσπάθεια για να έχει παρουσία, με υποψήφιο δήμαρχο – που κατά πάσα πιθανότητα – θα προέρχεται από τον αγροτικό τομέα.

Αναφέρονται διάφορα ονόματα αγροτών, είτε από τη Γραβούνα, είτε από το Χαϊδευτό.

Πάλι όμως είναι δύσκολο να βρεθούν οι ελάχιστοι – κατά το νόμο – υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι στα τοπικά συμβούλια.

Το ΚΚΕ Καβάλας αισιοδοξεί ότι θα τα καταφέρει και θα φτιάξει ψηφοδέλτιο, για την περιοχή του Δήμου Νέστου.

Στο μεταξύ την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 11.30 το πρωί, η τομεακή επιτροπή Θάσου διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση στα Λιμενάρια. Εκεί θα παρουσιαστούν οι θέσεις του κόμματος για τη μάχη των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και των δημοτικών εκλογών. Στην εκδήλωση της Κυριακής στα Λιμενάρια θα γίνει ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου Θάσου και του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Το ίδιο όνομα είχαν το ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και στις εκλογές του 2010.

Στην Καβάλα η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση θα γίνει στην αίθουσα του «Όσκαρ» στα μέσα Φεβρουαρίου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

«Ναι, μπορούμε» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Φίλιππο Αναστασιάδη

Επόμενο άρθρο

Οι αποφάσεις για τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες