Dark Mode Light Mode

“Φέρτε πίσω τα λεφτά”

Σημαντικές όπως φαίνεται εξελίξεις παρουσιάζονται τα τελευταία 24ωρα,  στο θέμα των εκδηλώσεων Μπουδακίδου, την εποχή της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Καβάλας.

Όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση – ήδη πήρε το δρόμο προς τη δικαιοσύνη – έλαβαν νέες ειδοποιήσεις, κυρίως από τη διεύθυνση οικονομικής επιθεώρησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, του υπουργείου οικονομικών.

Τα καινούρια έγγραφα που αλλάζουν τα δεδομένα της υπόθεσης, οι εμπλεκόμενοι στις εκδηλώσεις και την έρευνα που συνεχίζεται, τα παρέλαβαν την περασμένη Παρασκευή, αλλά και χθες Δευτέρα. Ειδικότερα ο Θ. Καλλιοντζής, ο Γ. Τσαλουχίδης, ο Κ. Τζώτζος και ο Κ. Τσακίρης, καλούνται από τη Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης μέσα σε 48 ώρες να επιστρέψουν τα χρήματα που το πόρισμα διαπιστώνει ότι είναι η ζημιά του κράτους. Δηλαδή το ποσό των 349.000 Ευρώ. Οι 180.000 ευρώ περίπου είναι τα χρήματα που εμφανίζεται να εισέπραξε η κυρία Μπουδακίδου, για εκδηλώσεις που κατά το πόρισμα δεν έγιναν και 169.000 ευρώ είναι οι λεγόμενες προσαυξήσεις.

Τα χρήματα αυτά αφορούν το έτος 2005.  Για το ίδιο ποσό ζητούνται να γυρίσουν χρήματα πίσω στο δημόσιο, οκτώ υπάλληλοι της περιφερειακής ενότητας Καβάλας – τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση – αλλά και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δημοσιονομικού ελέγχου, αρκετοί από τους οποίους έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί.

Η ίδια υπηρεσία, η Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, του υπουργείου οικονομικών, κοινοποίησε στους προαναφερθέντες συμπληρωματική πορισματική έκθεση. Σε αυτήν αναφέρονται τρεις ακόμη εκδηλώσεις που κακώς πληρώθηκαν στην κα Μπουδακίδου. Όλες φέρονται να πραγματοποιήθηκαν το 2006. Πρόκειται για ημερίδα με θέμα «ο ρόλος και η σημασία του νέου λιμανιού», δραστηριότητα προβολής αγροτικών έργων Γ΄ κοινοτικού πλαισίου στήριξης, οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Τα χρήματα που εισέπραξε η κα Μπουδακίδου είναι 25.000 ευρώ. Το συμπληρωματικό όμως πόρισμα υπολογίζει 21.000 ευρώ, τις λεγόμενες προσαυξήσεις.

Σύμφωνα με τη συμπληρωματική αυτή πορισματική έκθεση η κα Μπουδακίδου εισέπραξε τα χρήματα, αλλά οι συναλλαγές είναι ανύπαρκτες. Το συμπληρωματικό πόρισμα αναφέρεται και σε αποτέλεσμα ελέγχου που έκανε στη Σ. Μπουδακίδου η εφορία της Δράμας, το οποίο σε γενικές γραμμές επιβεβαιώνει και το αρχικό πόρισμα και συμπληρωματική πορισματική έκθεση της διεύθυνσης οικονομικής επιθεώρησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, του υπουργείου οικονομικών.

Σ΄ αυτό το συμπληρωματικό πόρισμα προκύπτει ένα καινούριο στοιχείο. Μία ανυπόγραφη επιστολή που στάλθηκε με κούριερ το Μάρτιο του 2013 στον κ. Αδαμοκόπουλο που έχει την ευθύνη της έρευνας της υπόθεσης. Αυτή η επιστολή εμφανίζεται να έχει αποστολέα τον Αβραάμ Τσοκτουρίδη, ο οποίος σύμφωνα με τη συμπλήρωματική πορισματική έκθεση, αναφέρεται αόριστα σε έναν από τους εμπλεκόμενους, καταλογίζοντάς του περαιτέρω ευθύνες.

Με βάση τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και στο πρώτο πόρισμα, πρέπει εντός μίας εβδομάδας οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, να καταθέσουν τις ενδεχόμενες αντιρρήσεις τους, επί του περιεχομένου της συμπληρωματικής πορισματικής έκθεσης.

Προηγούμενο άρθρο

'Ελα ύπνε πάρε το ....

Επόμενο άρθρο

Απεβίωσε ο γνωστός δικηγόρος Θωμάς Μέλισσας