Dark Mode Light Mode

Φαρμακεία με λίγα φάρμακα!

Ελλείψεις φαρμάκων – ειδικά φτηνών – που έχουνε μεγάλη ζήτηση, διαπιστώνονται τελευταία και στην Καβάλα. Το πρόβλημα το αναγνωρίζει η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, Σίσυ Ρακιντζή. Για το θέμα είπε τα εξής:

«Το πρόβλημα της επαρκείας των φαρμάκων έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, από τότε που ξεκίνησαν οι ανατιμήσεις και τα καινούρια δελτία τιμών. Ξέρουμε όλοι ότι σε μεγάλο ποσοστό έχουνε μειωθεί οι τιμές των φαρμάκων και είχαμε πει για το αποτέλεσμα να πλήττονται τα φαρμακεία και τα κεφάλαια που διαθέτουμε κατεβαίνουνε χωρίς ν΄ αποζημιωνόμαστε. Πέρα απ΄ αυτό, τώρα με τα καινούρια δελτία τιμών που δε συμφωνούνε οι φαρμακευτικές εταιρίες με αυτά, δημιουργούνται ελλείψεις τεχνικές και φυσικά εξαγωγές μια και τα φάρμακα αυτά τα ελλειμματικά στην Ελλάδα, πωλούνται σ΄ όλη την Ευρώπη σε πολύ υψηλότερες τιμές. Τα φάρμακα τα οποία λείπουν από τα φαρμακεία μας είναι βασικά αυτά για καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς, πρόκειται για ινσουλίνες που είναι αναντικατάστατες και δεν παράγονται ακόμη από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Σε μία συζήτηση που υπήρχε, αυτό λέμε πως θα καταφέρει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία να παράγει και τα φάρμακα τα οποία είναι αναντικατάστατα από τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες».

ΕΡ: Πόσο σοβαρό είναι το θέμα για τα φαρμακεία της Καβάλας;

ΑΠ: «Είναι σοβαρότατο γιατί η φαρμακαποθήκη μας παραλαμβάνει πολύ μικρές ποσότητες. Σημειωτέον ότι μπορεί να στέλνονται πέντε ινσουλίνες για 157 φαρμακεία στο νομό μας. Τα φτηνά φάρμακα έχουνε εξαντληθεί τελείως από την αγορά και προσπαθούμε να συνεννοηθούμε με τους γιατρούς ν΄ αντικαταστήσουμε τα φάρμακα που είναι ελλειμματικά. Το πρόβλημά μας και το άγχος παραμένει να είναι το ίδιο».

 

Προηγούμενο άρθρο

Μειωμένες πληρωμές εφημεριών των γιατρών του Νοσοκομείου

Επόμενο άρθρο

Οι λαϊκές επιτροπές στον Γρανά για το πετρέλαιο θέρμανσης