Dark Mode Light Mode

«Φιλί ζωής» για το ΕΚΑΒ – Ιδιωτική δωρεά σώζει το success story του δημοσίου

Στην κάλυψη των απαιτούμενων εξόδων για τη λειτουργία τριών παροπλισμένων ασθενοφόρων του παραρτήματος ΕΚΑΒ Καβάλας προχωρεί η Energean Oil & Gas, έχοντας διαπιστώσει το ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία στον τομέα της νοσοκομειακής φροντίδας. Σημειώνεται, ότι τα δύο από τα τρία παροπλισμένα ασθενοφόρα αναμένεται να τεθούν και πάλι σε λειτουργία μέσα στις επόμενες μέρες, ενώ θα ακολουθήσει στη συνέχεια η επανεργοποίηση και του τρίτου ασθενοφόρου.

Μια ιδιωτική δωρεά δίνει το «φιλί της ζωής» στο ΕΚΑΒ Καβάλας και κατ’ επέκταση καλύπτει τις κρίσιμες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, την ίδια στιγμή που το κράτος συνεχίζει να λειτουργεί σ’ ένα γυάλινο κλουβί και να αυτό-παραμυθιάζεται με την «καραμέλα» του περιβόητου success story! Μήνες τώρα το προσωπικό του ΕΚΑΒ απεύθυνε διαρκείς εκκλήσεις, οι οποίες έπεφταν στο κενό αφού το χοντρόπετσο ελληνικό δημόσιο περί άλλων τύρβαζε.

Τα παροπλισμένα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέμεναν επί τέσσερις περίπου μήνες σε ακινησία. Ακόμη όμως κι αν τα συγκεκριμένα οχήματα επανέλθουν σε λειτουργία, πάλι ο αριθμός των ασθενοφόρων δε θα είναι ικανοποιητικός. Κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι οι αυξημένες ανάγκες καταπονούν συντομότερα τα υπόλοιπα οχήματα.

Η δωρεά της Energean Oil & Gas είχε δρομολογηθεί πριν από ένα και πλέον μήνα στη διάρκεια συναντήσεως που είχε πραγματοποιηθεί μεταξύ των στελεχών της εταιρείας και των εκπροσώπων του ΕΚΑΒ. Ένας μήνας γραφειοκρατικών διαδικασιών δηλαδή μεσολάβησε, αφού η υπηρεσία θα έπρεπε να κάνει αποδεκτή την ιδιωτική δωρεά ύψους άνω των 5.000 ευρώ. Στην πρώτη συνάντηση είχαν βρεθεί εκ μέρους της εταιρείας ο Δημήτρης Γόντικας κι εκ μέρους του ΕΚΑΒ η διευθύντρια και μέλη του σωματείου εργαζομένων. Άφωνος έμεινε ο κ. Γόντικας όταν ενημερώθηκε ότι παραμένουν ακινητοποιημένα ασθενοφόρα που θα μπορούσαν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή, επειδή δεν υπάρχουν ούτε 500 ευρώ για να επιδιορθωθεί η ζημιά τους.

Η επιλογή των τριών οχημάτων υποδείχθηκε από την υπηρεσία. Μάλιστα, ο κ. Γόντικας δήλωσε πρόθυμος να δεχθεί τα όποια αιτήματα του ΕΚΑΒ κι άρα μπορούμε να πούμε ότι η Energean Oil & Gas ευγενώς αναλαμβάνει τη συντήρηση των ασθενοφόρων του ελληνικού δημοσίου! Όταν επανέρθουν σε κυκλοφορία τα τρία οχήματα, υπολογίζεται ότι εννέα ασθενοφόρα θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών, αφού το ένα αντιμετωπίζει βλάβη που δε διορθώνεται. Βεβαίως, ο αριθμός 9 δύσκολα θα ανταποκρίνεται διαρκώς στην πραγματικότητα, διότι καθημερινά όλο και κάποιο όχημα εμφανίζει βλάβη.

Ακόμη όμως κι αν επιδιορθωθούν τα οχήματα ώστε να είναι ετοιμοπόλεμα, δυστυχώς η έλλειψη του προσωπικού είναι τόσο μεγάλη, ώστε οι υπάρχοντες εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ μπορούν να επανδρώσουν τρία μόνο ασθενοφόρα. Αυτή φυσικά είναι άλλη μια λαμπρή πτυχή της σύγχρονης ελληνικής ουτοπίας και του κρατικού success story!

 

=

Προηγούμενο άρθρο

Μιχάλης Μπαξεβάνογλου στην εκπομπή της ΛΦΚ στους 93,7: « Ήμουν εργάτης του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου»

Επόμενο άρθρο

Οι μαθητές στηρίζουν το κοινωνικό παντοπωλείο