Dark Mode Light Mode
Ετοιμάζεται το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας
Φρικτά παράπονα του Δ. Πογαρίδη – Απογοητευμένος εξαιτίας των απόντων της διοργάνωσης
Το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» βρίσκει το δρόμο του

Φρικτά παράπονα του Δ. Πογαρίδη – Απογοητευμένος εξαιτίας των απόντων της διοργάνωσης

Το 4ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής που διοργανώθηκε από το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) ΑΜΘ, την Περιφέρεια ΑΜΘ και το ΤΕΙ ΑΜΘ ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου. Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Δημήτρης Πογαρίδης το πρωί της Δευτέρας εξέφρασε την ικανοποίησή του, τουλάχιστον για την προσέλευση των σχολείων στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ, όπου και φιλοξενήθηκε φέτος η διοργάνωση. Ειδικότερα, 26 σχολεία από την Κοζάνη έως την Αλεξανδρούπολη και ένας αριθμός μαθητών άνω των 2.500 επισκέφθηκαν το φεστιβάλ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Πογαρίδη για μία ακόμη φορά στάθηκε εξαιρετικά δύσκολο να κινητοποιηθεί η κοινωνία της Καβάλας και να δώσει το παρόν στη διοργάνωση. Παράπονα από τους συμπολίτες του έχει δηλαδή ο κ. Πογαρίδης, ο οποίος μας είπε: «Όταν κάποιος υλοποιεί μια κίνηση με κατ’ εξοχήν αναπτυξιακό χαρακτήρα, μια κίνηση που αποσκοπεί στο να ανεβάσει τη ψυχολογία των πολιτών, μια κίνηση που εκπορεύεται από ανθρώπους οι οποίοι κανένα απολύτως κέρδος δεν έχουν αλλά αντιθέτως καταβάλουν το κόστος της διοργανώσεως, δυστυχώς ατυχεί διότι ούτε μια τέτοια κίνηση δεν είναι αρκετή για να σηκώσει τον κόσμο από τη μπιρίμπα και από την παρακολούθηση των ποδοσφαιρικών αγώνων».

Παράπονα έχει ο Δημήτρης Πογαρίδης και από τις τοπικές αρχές που έλαμψαν δια της απουσίας τους, αφού στη διοργάνωση έδωσαν το παρόν μόνο ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης ΑΜΘ Γιώργος Γερομάρκος ως ομιλητής με θέμα «Ο ρόλος της ρομποτικής στην ανάπτυξη» και ο πρόεδρος του ΤΕΙ. Ο κ. Πογαρίδης αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ο Δήμαρχος Καβάλας δεν έστειλε τουλάχιστον ένα αντιδήμαρχό του ώστε να εκπροσωπηθεί και ο δήμος, κάτι που παρατηρείται φέτος για δεύτερη χρονιά. Ικανοποιητικές δεν ήταν επίσης οι προσελεύσεις των φοιτητών και των καθηγητών του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Μάλιστα για τους συναδέλφους του, ο κ. Πογαρίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο ένας προσπαθεί να βγάλει το μάτι του άλλου, επομένως σε ανάλογες περιπτώσεις είναι φυσικό να προσπαθούν να βγάλουν το μάτι και των διοργανωτών. Αφήστε που ήταν και δύσκολο να περπατήσουν οι καθηγητές πενήντα μέτρα από τα γραφεία τους έως τους χώρους του φεστιβάλ»!

Ο Δημήτρης Πογαρίδης αισθάνεται τόσο απογοητευμένος, ώστε αναρωτιέται εάν αξίζει να προσπαθήσει καν για την επόμενη διοργάνωση. Εξάλλου, η ανταπόκριση σε παρόμοιες πρωτοβουλίες είναι ο κυριότερος μοχλός για τη νέα προσπάθεια και την επανάληψη μιας πρωτοβουλίας. Εάν επομένως η ανταπόκριση είναι μηδενική, δεν υπάρχει και ο λόγος για τη συνέχιση της προσπάθειας, αποφαίνεται ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 4ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής.

 

=

 

Προηγούμενο άρθρο

Ετοιμάζεται το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» βρίσκει το δρόμο του