• 1 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

«Φροντίζει» τα δικά της παιδιά η κ. Τσανάκα

 «Φροντίζει» τα δικά της παιδιά η κ. Τσανάκα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε χθες Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας που είχε ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα.

Η τελευταία ώρα επεφύλαξε και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς τότε ήρθε για συζήτηση το θέμα της αναμόρφωσης, (βλέπε αύξησης) των αποζημιώσεων των προέδρων των επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων του Δήμου Καβάλας.

Σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης, όπου χιλιάδες συμπολίτες μας αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα και να εξασφαλίσουν μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση, ενώ το κοινωνικό παντοπωλείο δεν μπορεί ακόμη να λειτουργήσει, η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας και προσωπικά η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, πριν καλά – καλά προσαρμοσθεί στη νέα της θέση και ασχοληθεί με τα τρέχοντα, σοβαρά και επείγοντα προβλήματα της πόλης, έσπευσε να επωφεληθεί από το γράμμα του νόμου και να εξασφαλίσει για τους συνεργάτες της που την βοήθησαν στην εκλογική της επιτυχία, αποζημιώσεις που θα τις ζήλευαν ακόμη και επιστήμονες νεοδιορισμένοι στο δημόσιο ή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Μια απόφαση κόντρα σε κάθε έννοια ηθικής τάξης και εντελώς παράταιρη με το πνεύμα των καιρών.

Την προκλητική αυτή ενέργεια μάλιστα η κ. Τσανάκα, δεν δίστασε να την υποστηρίξει με πάθος στη διάρκεια της συνεδρίασης λέγοντας ότι «νιώθω ηθική υποχρέωση να στηρίξω τους συνεργάτες μου που απασχολούνται πολλές ώρες στα καθήκοντά τους».

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της στελεχών της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο που μίλησαν για «έλλειμμα ηθικής», για «λάθος συμβολισμούς που δίνουμε στην κοινωνία» ενώ πάταγο έκανε η απουσία για δεύτερη φορά στην διάρκεια της κρίσιμης ψηφοφορίας του αντιδημάρχου πολιτισμού Μιχάλη Λυχούνα.

Με βάση το νόμο που ανακάλυψε η κ. Τσανάκα, οι πρόεδροι των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων των δήμων μπορούν να λαμβάνουν μηνιαίες αποζημιώσεις που κυμαίνονται μέχρι και 1.200€ ανάλογα με το ύψος του προϋπολογισμού των φορέων αυτών.

Έτσι για την πρόεδρο της Αλληλεγγύης εξασφαλίστηκε μια αποζημίωση 1.000 €, για τους προέδρους των σχολικών επιτροπών 500€, όσο και για τον πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου ενώ για την κ. Καραβία του ΔΗΠΕΘΕ το ποσό των 720€.

Αρνητικά ψήφισαν οι παρατάξεις των κ.κ. Σιμιτσή, Παπαδόπουλου (απουσίαζε και τον αντικαταστούσε ο κ. Κιοσσές), Βαγγέλη Παππά και Άρη Βέρρου. Ο κ. Αγανικόλας συντάχθηκε με την πλειοψηφία ενώ απουσίαζε ο κ. Ποτόλιας.

Αλγεινή εντύπωση για το επίπεδο καλλιέργειας που υποτίθεται ότι διαθέτει η νέα δήμαρχος προκάλεσε η θέση της για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ όταν αναφερόμενη στο ΔΗΠΕΘΕ Βέρροιας με το οποίο συνεργάζεται το δικό μας για την παιδική παράσταση που παίζεται αυτόν τον καιρό στο «Παλλάς», είπε χαρακτηριστικά: «Εκείνοι διώξανε τον καλλιτεχνικό τους διευθυντή και γλιτώσανε» (!!!)

Θ. Θ.

Διαβάστε επίσης