Dark Mode Light Mode

Φυλακή 1 έτους για κλοπή καλωδίων

Αθίγγανος που δηλώνει κάτοικος Βόλου, καταδικάστηκε χθες στο τριμελές Καβάλας σε ποινή φυλάκισης ενός έτους. Κρίθηκε ένοχος για κλοπή καλωδίων χαλκού, στη Θάσο, το Σεπτέμβριο του 2010. Ειδικότερα έκλεψε καλώδια χαλκού 150 μέτρων, απαραίτητα για τον ηλεκτροφωτισμό του δρόμου Λιμενάρια – Ποτος.

Άσκησε έφεση η οποία είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα. Έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Η ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρέπεται σε ευρώ με 11 ευρώ την ημέρα.

Σε άλλες υποθέσεις που δικάστηκαν χθες στο τριμελές Καβάλας, αθωώθηκε ιδιώτης από τη Χρυσούπολη. Το Νοέμβριο του 2010 είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του παράνομα στο κέντρο της πόλης δημιουργώντας κυκλοφοριακά προβλήματα. Όταν στον τόπο του συμβάντος έφτασαν αστυνομικοί άρχισε να διαμαρτύρεται σε αυτούς. Κατά το κατηγορητήριο ήταν υπεύθυνος για περιστατικό αντίστασης σε σχέση με την ελληνική αστυνομία. Από την ακροαματική διαδικασία δεν αποδείχθηκε επακριβώς κάτι τέτοιο. Το δικαστήριο είχε αμφιβολίες και έτσι τον αθώωσε λαμβάνοντας υπόψη και τη δική του απολογία συμφωνα με την οποία την ώρα που οι αστυνομικοί ήθελαν να τον συλλάβουν, αυτός δεν αντιστάθηκε, αλλά απλώς τραβήχτηκε προς τα πίσω. Συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ήταν ο συμπολίτης δικηγόρος Νίκος Σιδηρόπουλος.

Χθες στο τριμελές δικάστηκαν πολλές υποθέσεις, χρεών προς το δημόσιο. Στις περισσότερες δόθηκε αναβολή προκειμένου οι κατηγορούμενοι να επωφεληθούν της νέας ρύθμισης και να υπαχθούν σε αυτήν.

Καταδικάστηκε παρά ταύτα ιδιώτης, εκπρόσωπος εταιρείας η οποία είχε συναλλαγή με άλλες εταιρίες των Αθηνών με πλαστά και εικονικά τιμολόγια, αξίας 3000 ευρώ.

Η υπόθεση ανακαλύφθηκε στην Αθήνα μετά έλεγχο της υπηρεσίας στις εταιρίες που εξέδιδαν τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Ο διαχειριστής της εταιρίας εμφανίζονταν να είναι κάτοικος Καβάλας. Όπως όμως είπε ο συνήγορός του, βρίσκεται στη Γερμανία από το 1983. Ο συνήγορος δεν αρνήθηκε ότι ο πελάτης του είναι διαχειριστής της εταιρίας, είπε όμως ότι δεν έλαβε γνώση των περιστατικών. Παρόλα αυτά καταδικάστηκε χωρίς ελαφρυντικά, σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή.

Σε άλλη υπόθεση πλαστών και εικονικών τιμολογίων όπου εμπλέκεται ιδιώτης που εξέδωσε παρα πολλά από αυτά με δήθεν επιχείρησή του στη Νέα Πέραμο, καταδικάστηκε επαγγελματίας που παρέλαβε τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, με 18 μήνες φυλακή.

Έκανε έφεση η οποία είχε ανασταλτικό χαρακτήρα, λόγω του ότι ο κατηγορούμενος είχε λευκό ποινικό μητρώο.

 

Προηγούμενο άρθρο

Επικίνδυνο σπίτι στα σκαλάκια της οδού Φιλώτα

Επόμενο άρθρο

Ο Θόδωρος Καράογλου στο Δημαρχείο και στην Έκθεση