Dark Mode Light Mode

Χαμογέλασαν οι καταστηματάρχες – Θετικός ο πασχαλινός απολογισμός στην αγορά

Υποτονική εμφανίστηκε η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Καβάλας τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ωστόσο τις τελευταίες ημέρες η εικόνα άλλαξε και έγινε ικανοποιητική. Σε γενικό πλαίσιο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βασίλη Λεμονίδη, προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, η αγοραστική κίνηση κυμάνθηκε σε θετικό επίπεδο συγκριτικά με τα προσδοκώμενα. Οι καταστηματάρχες αν και εξέφραζαν φόβους εξαιτίας της άσχημης κατάστασης που είχε διαμορφωθεί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο οι οποίοι ήταν και οι χειρότεροι της τελευταίας εικοσαετίας, τελικά οι ανησυχίες δεν επιβεβαιώθηκαν. Χαμογέλασαν επομένως οι έμποροι δεδομένης της οικονομικής κρίσης και βάσει των συνθηκών που επικρατούν.

Το ζητούμενο είναι η διατήρηση της αγοραστικής κίνησης και στη διάρκεια του επικείμενου καλοκαιριού, όταν θα αυξηθούν οι επισκέψεις των τουριστών από τις Βαλκανικές χώρες. Ο κ. Λεμονίδης διευκρίνισε ότι η αγοραστική δύναμη των ημερών βασίστηκε σίγουρα στο ντόπιο καταναλωτικό κοινό. Το ευτύχημα ήταν η παρουσία αυξημένου αριθμού επισκεπτών από τη Βουλγαρία και την Τουρκία που άφησαν μεν αρκετά χρήματα, αλλά σε συγκεκριμένα σημεία όπως τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εστίασης. Φυσικά, σε μία επαρχιακή πόλη όπως είναι η Καβάλα τα καταστήματα αποτελούν ένα κρίκο της γενικότερης «αλυσίδας».

Οι καταστηματάρχες προσδοκούν ότι στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου η αγοραστική κίνηση θα τονωθεί από την έλευση των κρουαζιερόπλοιων και τις αφίξεις των τουριστών. Οι επαγγελματίες ευελπιστούν μεν ότι οι επισκέπτες θα μείνουν ικανοποιημένοι από τις συνθήκες που θα βρουν, ταυτόχρονα όμως αντιλαμβάνονται ότι δεν επαρκεί μόνο η φυσική ομορφιά της περιοχής, αλλά απαιτείται και η κατάλληλη εξυπηρέτηση εκ μέρους τους.

Ιδιαιτέρως σημαντικό ήταν επίσης το γεγονός ότι την Μεγάλη Εβδομάδα καταβλήθηκαν οι μισθοί των εργαζομένων στα πετρέλαια και στη ΒΦΛ, ενώ επικουρικά λειτούργησαν και οι καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν. Η έλλειψη του δώρου Πάσχα για ορισμένους εργαζόμενους δεν είχε ευτυχώς το αντίκτυπο που ανέμεναν οι καταστηματάρχες. Συγκρατημένη είναι επομένως η αισιοδοξία που επικρατεί στην αγορά παρά τα υφιστάμενα προβλήματα, τα οποία δε λησμονούν οι έμποροι και έναντι των οποίων σκοπεύουν να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Αναπτυξιακή ημερίδα για την Παναγία - Πλούσιο πρόγραμμα από τον σύλλογο «Το Κάστρο»

Επόμενο άρθρο

Πλοίο από την Καμπότζη ενοχλεί το νέο λιμάνι