Dark Mode Light Mode

Χρηματαποστολές και λάθος ωράρια – Προκαλούν κομφούζιο στους πεζόδρομους

Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών εντός των πεζοδρόμων του κέντρου της Καβάλας και ειδικότερα επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου σταθμεύουν τρία οχήματα χρηματαποστολών. Τα οποία αποκλείουν τον πεζόδρομο παρκάροντας στη μέση για να εξυπηρετήσουν τράπεζα της οδού Βενιζέλου προς την πλευρά του δημοτικού κήπου, αλλά παρκάρουν και στη μέση του δρόμου για να εξυπηρετήσουν τράπεζα πλησίον του ξενοδοχείου Γαλαξίας. Ένα ολόκληρο έργο υλοποιήθηκε και άνοιξε δίοδος επί της οδού Ομονοίας ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες για την Τράπεζα της Ελλάδος. Όταν διατυπώνονται παράπονα, οι οδηγοί των χρηματαποστολών απαντούν ότι στο χώρο που δημιουργήθηκε σταθμεύουν τα οχήματά τους οι υπάλληλοι της τράπεζας κι έτσι εξαναγκάζονται να σταθμεύουν στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης, μεγάλη ήταν η πίεση που ασκήθηκε από τη διοίκηση του δήμου Καβάλας προς την Τράπεζα της Ελλάδος ώστε να αποτραπούν τα προβλήματα. Ενόσω λειτουργούσε η δημοτική αστυνομία οι συνθήκες ήταν πιο υποφερτές, η διάλυσή της όμως σήμανε και την επιστροφή του κυκλοφοριακού χάους στη σημείο. Το παράξενο της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός ότι αν και εκτελέστηκε το έργο για τη στάθμευση των χρηματαποστολών στην πίσω πλευρά της τραπέζης, ωστόσο δε συνδυάστηκε και με την αλλαγή των θυρών ασφαλείας. Γι’ αυτό και τα θωρακισμένα οχήματα συνεχίζουν να σταθμεύουν στον πεζόδρομο. Κοντολογίς, η κεντρική διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος που μάλιστα όταν πιέστηκε είχε απειλήσει ότι θα κλείσει το καβαλιώτικο κατάστημα, έκανε μισή δουλειά κι οφείλει να διορθώσει το σφάλμα προς εξυπηρέτηση των πάντων.

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα που προκαλείται με τα οχήματα των χρηματαποστολών είναι το ωράριο σταθμεύσεώς τους στον πεζόδρομο και κυρίως στη διάρκεια εορταστικών ημερών όπως είναι τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Αν και η στάθμευση – τραπεζική εξυπηρέτηση θα έπρεπε να πραγματοποιείται έως τις 9:00 το πρωί και μετά τις 2:00 το μεσημέρι, ωστόσο το ωράριο παραμένει ανεξέλεγκτο. Όλα αυτά τα προβλήματα θα λυθούν άμεσα εάν επιτέλους η κεντρική διοίκηση της τράπεζας προχωρήσει στην αντικατάσταση των όπισθεν θυρών ασφαλείας προκειμένου τα οχήματα των χρηματαποστολών να εισέρχονται από την οδό Ομονοίας.

Κοντολογίς, οι ευθύνες για τη μη τήρηση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης βαρύνουν τους οδηγούς των χρηματαποστολών. Οι ευθύνες ωστόσο της τράπεζας για την ολιγωρία στην αλλαγή του σημείου στάθμευσης είναι σημαντικές. Περισσότερη συνεργασία όμως θα πρέπει να επιδεικνύουν και οι υπόλοιπες τράπεζες, που αναμένουν τον εφοδιασμό τους με χρήματα, προκειμένου να μην επικρατεί κομφούζιο έμπροσθεν των υποκαταστημάτων λόγω παράνομης στάθμευσης των χρηματαποστολών.

 

Προηγούμενο άρθρο

Επίκειται η ολοκλήρωση της κυκλοφοριακής μελέτης που ανέθεσε ο ΟΛΚ

Επόμενο άρθρο

Στηρίζουμε τα τοπικά προϊόντα, την αγορά της Καβάλας και τους καταναλωτές