Dark Mode Light Mode
Το Καλοκαίρι του 2015 στην πόλη της Καβάλας έρχονται Ρώσοι
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις – πεζόδρομος Π. Μελά – Διάλογος Εμπόρων – Διοίκησης Δήμου
Πολιτικά πρόσωπα στο συνέδριο για τους ισλαμικούς κήπους

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις – πεζόδρομος Π. Μελά – Διάλογος Εμπόρων – Διοίκησης Δήμου

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μιχάλη Λυχούνα έχει σήμερα το μεσημέρι η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας προκειμένου να συζητηθούν οι εκδηλώσεις στο κέντρο της Καβάλας την περίοδο των εορτών. Εντός της εβδομάδας ο κ. Λεμονίδης με τα άλλα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου θα συναντήσουν στο Δημαρχείο τη Δήμαρχο (πρώτη συνάντηση από την ανάληψη των καθηκόντων της και μετά) ενώ την προηγούμενη εβδομάδα έγινε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και Πολεοδομίας Φίλιππα Φιλιππίδη.
Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου έδωσαν στον κ. Φιλιππίδη επιστολή με την οποία ζητούν τη λήψη μέτρων στον πεζόδρομο της Παύλου Μελά. Παρά την κινητοποίηση της Τροχαίας η είσοδος δικύκλων ή και αυτοκινήτων συνεχίζεται στον πεζόδρομο. Πολλές φορές αυτά τα οχήματα σταθμεύουν μπροστά στις βιτρίνες των καταστημάτων. Άλλες φορές τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν (αν και σε πεζόδρομο) μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα οι πεζοί να κινδυνεύουν. Ο Βασίλης Λεμονίδης διηγήθηκε στον Αντιδήμαρχο πρόσφατο περιστατικό στον ίδιο πεζόδρομο όπου δίπλα από μαθητές σχολείου πέρασε με μεγάλη ταχύτητα φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο προέρχονταν από εφοδιασμό επιχείρησης στην ίδια περιοχή. Μετά από όλα αυτά ο Εμπορικός Σύλλογος (γράφει στην επιστολή του) ζητά τη λήψη μέτρων. Προτείνει να κατασκευαστούν σταθερά αντικείμενα (εμπόδια) μπροστά από τις βιτρίνες των καταστημάτων ώστε να μην παρκάρουν εκεί οχήματα. Ο κ. Φιλιππίδης υποσχέθηκε να εξετάσει την πρόταση, να καταθέσει δική του ώστε κάτι να γίνει.
Στο σημερινό ραντεβού με τον κ. Λυχούνα ο Εμπορικός Σύλλογος προσέρχεται με συγκεκριμένες προτάσεις για διαφορετικές εκδηλώσεις τα Χριστούγεννα. Προτείνει αυτές να έχουν επίκεντρο την Κεντρική Πλατεία. Ζητά να μην επιτρέπεται από κανέναν η πώληση προϊόντων. Επιμένει στην λειτουργία περιπτέρων όπου όλα θα προσφέρονται δωρεάν. Απορρίπτει την προηγούμενη ιδέα του λούνα πάρκ. Προτείνει λειτουργία των μεγαφώνων που βρίσκονται στην αγορά, την μετάδοση μουσικής. Ο κ. Λυχούνας είναι έτοιμος να κάνει συγκεκριμένη συζήτηση με τον Εμπορικό Σύλλογο. Είναι σαφές ότι φέτος οι εκδηλώσεις θα είναι διαφορετικές προκειμένου να γίνει αισθητή και με αυτή την αφορμή η αλλαγή της διοίκησης στον Δήμο Καβάλας. Ερώτημα είναι το αν θα λειτουργήσει ή όχι το Παγοδρόμιο. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις επί του θέματος, η απόφαση θα παρθεί αργότερα. Το συνολικό σχέδιο Λυχούνα δεν αφήνει χώρο ελεύθερο για το Παγοδρόμιο. Άλλοι όμως συνεργάτες της κ. Τσανάκα υποστηρίζουν ότι αυτό λειτουργεί με επιτυχία και πρέπει να παραμείνει στην κεντρική πλατεία.
Τέλος ο Εμπορικός Σύλλογος μάλλον το απόγευμα της Τετάρτης θα επισκεφθεί στο Δημαρχείο την κ. Τσανάκα. Θα γίνει μια γενικότερη κουβέντα για τη στήριξη που μπορεί να παρέχει στην αγορά ο Δήμος. Είναι λογικό να συζητηθούν και τα θέματα της διοργάνωσης της Λευκής Νύχτας αλλά και νέες ιδέες των εμπόρων. Η κ. Τσανάκα έχει πολύ καλή σχέση με τη διοίκηση του συλλόγου κι αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί στο ραντεβού των επόμενων ημερών.

 

Προηγούμενο άρθρο

Το Καλοκαίρι του 2015 στην πόλη της Καβάλας έρχονται Ρώσοι

Επόμενο άρθρο

Πολιτικά πρόσωπα στο συνέδριο για τους ισλαμικούς κήπους