Dark Mode Light Mode

Χριστουγεννιάτικης αγοράς συνέχεια…

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι θέσεις των περιπτέρων

 

Μεγάλος διάλογος αλλά και πολύς ντόρος έγινε για το θέμα της υπαίθριας χριστουγεννιάτικης αγοράς χωρίς αντίκρισμα όμως, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης, εισηγούμενος το τέταρτο θέμα της συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου «Καθορισμός θέσεων και ειδών πώλησης για τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων» το βράδυ της Δευτέρας. Τρεις αιτήσεις έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής που ίσως να γίνουν τέσσερις, συμπλήρωσε ο κ. Μιχαλάκης, παρατηρώντας ότι η φτώχια φέρνει γκρίνια. Τα περίπτερα που θα τοποθετηθούν στην πλατεία Καπνεργάτη θα φωτίσουν το χώρο, στο δημοτικό κήπο θα τοποθετηθούν τα κιόσκια των συλλόγων και των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, όπου θα πραγματοποιούνται και οι εκδηλώσεις, ενώ η κεντρική πλατεία θα λειτουργεί ως παιχνιδότοπος. Καμία διάθεση δεν έχει η διοίκηση να προκαλέσει «ζημιά» στην τοπική αγορά, υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος.

Ο Δήμος Ζαχαριάδης ρώτησε εάν ο Εμπορικός Σύλλογος και η ΟΕΒΕ αντιπρότειναν κάτι εναλλακτικό στη διοίκηση περί λειτουργίας της υπαίθριας αγοράς κι έλαβε αρνητική απάντηση. Για τα κριτήρια μίσθωσης των περιπτέρων ρώτησε η Αναστασία Ιωσηφίδου και της εξηγήθηκε ότι αυτά δεν υπάρχουν, αφού οι αιτήσεις ικανοποιούνται βάσει της εκδηλώσεως ενδιαφέροντος.

Η Δήμητρα Τσανάκα επεσήμανε ότι η παράδοση αποτελεί προσωπικά για εκείνη κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό, αναφερόμενη στα περίπτερα και κιόσκια τα οποία εμπορεύονται εποχικά προϊόντα. Παρατήρησε ότι η δημιουργία εορταστικού κλίματος στο κέντρο της πόλης ενισχύει και την καταναλωτική κίνηση, ωστόσο δε συμφώνησε με το πνεύμα «εμποροπανήγυρης» που θα δημιουργηθεί στην πλατεία Καπνεργάτη διότι έτσι χάνεται ο χριστουγεννιάτικος χαρακτήρας της πόλης.

Ο Άρης Βέρρος αποφάνθηκε ότι η διοίκηση έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις της και ότι απλά ζήτησε από το σώμα να εγκρίνει τον καθορισμό των θέσεων, έτσι απλά δήλωσε παρόντας. Ο Βαγγέλης Παππάς αναρωτήθηκε για ποιοι λόγο αντιτίθενται οι καταστηματάρχες αφού υποτίθεται ότι δεν υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα και στα περίπτερα δε θα πωλούνται ανταγωνιστικά προϊόντα. Το συγκεκριμένο θέμα, διευκρίνισε ο κ. Παππάς, θα πρέπει να λυθεί άπαξ και δια παντός αφού κάθε χρόνο επαναλαμβάνονται οι ίδιες αντιδράσεις.

Ο κ. Ζαχαριάδης δε θα διαφωνούσε με το σκεπτικό της διοικήσεως, ζητώντας τη συζήτηση των αρμοδίων με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να εξαλειφθούν οι αντιρρήσεις. Εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του με συγκεκριμένες θέσεις και άρα με την πώληση συγκεκριμένων προϊόντων. Η κ. Ιωσηφίδου δήλωσε την πρόθεσή της να υπερψηφίσει την εισήγηση της διοικήσεως, εκφράζοντας τη διαφωνία της με την αντιπολίτευση, συμπλήρωσε δε ότι τα περίπτερα θα έπρεπε να ήταν περισσότερα και προφανώς οι έμποροι εξετάζουν το θέμα από εσφαλμένη οπτική γωνία. Ευχήθηκε δε το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς να είναι πλουσιότερο και σε επίπεδο εκδηλώσεων και σε επίπεδο περιπτέρων.

Η Δήμητρα Τσανάκα, ο Άρης Βέρρος και ο Ηλίας Ιωαννίδης εξέφρασαν τη διαφωνία τους κατά τη διάρκεια ψήφισης του θέματος, το οποίο τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

H απάντηση της Coca- Cola 3Ε στις κατηγορίες του σωματείου

Επόμενο άρθρο

Καταβολή προνοιακών επιδομάτων