Dark Mode Light Mode

Χριστούγεννα

Ο ερχομός τους δεν εμποδίστηκε από τη τρόικα, δεν φορολογήθηκε από την Κυβέρνηση

Εορταστική ατμόσφαιρα επικρατεί από χθες σε όλο το Νομό Καβάλας. Ήρθαν τα Χριστούγεννα του 2013. Η έλευση τους δεν εμποδίστηκε από την τρόϊκα και το ΔΝΤ, δεν φορολογήθηκε από την Κυβέρνηση. Όλα έγιναν κανονικά, όπως κάθε χρόνο. Με τη διαφορά ότι οι έλληνες δεν είναι όπως κάθε χρόνο. Ταλαιπωρημένοι από μια αδιέξοδη πολιτική χάνουν τα εισοδήματα τους, χάνουν ακόμη και την υγεία τους αφού βρίσκονται υπό συνεχή πίεση. Αφόρητη και άδικη παρά τις πολιτικές διαβεβαιώσεις ότι όλα σύντομα θα αρχίσουν να αλλάζουν και να βελτιώνονται. Αυτό πλέον δεν στέκεται ούτε ως ανέκδοτο.

Το γεγονός της χθεσινής μέρας για την Καβάλα ήταν οι χορευτές Μωμόγεροι της Εορδαίας. Αναστάτωσαν ευχάριστα την πόλη. Πέρασαν από δρόμους και πεζόδρομους μέχρι που έστησαν χορό στον Δημοτικό Κήπο (μαζί με τον Σύλλογο Εβριτών Καβάλας). Οι Μωμόγεροι έδωσαν το σύνθημα των Χριστουγέννων. Μιας ελάχιστης ανάπαυλας, μιας απαραίτητης αλλά σύντομης διακοπής της σκληρής καθημερινότητας.

Μικροί αλλά και μεγάλοι έψαλαν χθες τα κάλαντα κρατώντας ισχυρό το έθιμο. Τα δεδομένα στην αγορά ήταν χθες ελαφρώς βελτιωμένα. Στο τέλος άπαντες αντιληφθήκαμε ότι τα Χριστούγεννα προσπάθησαν. Έκαναν πάλι το μικρό τους θαύμα επηρεάζοντας θετικά όσους από την προσεχή Παρασκευή θα επιστρέψουν στα βάσανα. Το καράβι δεν γυρίζει κι ας λέει ο Πρωθυπουργός το αντίθετο.Δεν γυρίζει με αυτόν τον τρόπο, από τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε τις αποτυχημένες συνταγές που ξεκάθαρα πλέον δεν έχουν καμιά πιθανότητα επιτυχίας. Αλλά αυτό ας το αφήσουμε για μετά τις γιορτές. Σήμερα είναι Χριστούγεννα. Χριστούγεννα που ο κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη. Χρόνια πολλά με υγεία. Τα άλλα παλεύονται, με αγώνες βελτιώνονται.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013

Επόμενο άρθρο

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΟΚ