Dark Mode Light Mode

Χωρίς προϋπολογισμό ο Δήμος Θάσου

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται από την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση του Δήμου Θάσου, καθώς έχασε όπως φαίνεται, την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό φάνηκε την Παρασκευή όταν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2014, δεν υπήρξε απαρτία. Απουσίαζαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, δύο προερχόμενοι από το συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ, δύο προερχόμενοι από την παράταξη του Μηνά Βλαστάρη, τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι προερχόμενοι από την παράταξη Μερέση και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ξώγνος, Ζαφάρογλου, Γεωργίου, Πασχάλης.

Η ομάδα του Κώστα Χατζηεμμανουήλ ήταν παρούσα, μαζί με τον προερχόμενο από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Βλαχαδέλη. Πάλι όμως δεν υπήρχε απαρτία. Τώρα η συνεδρίαση μετατέθηκε για το πρωί την ερχόμενης Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου. Ουδείς γνωρίζει αν η συνεδρίαση αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί.

Είναι πάντως ξεκάθαρο ότι ο δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ βρίσκεται σε μεγάλη πίεση, αφού λόγω των ανεξάρτητων τεσσάρων δημοτικών συμβούλων, που προέρχονται όλοι από τη δική του παράταξη, δε μπορεί να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, ούτε καν απαρτία του συλλογικού οργάνου.

Όλα αυτά είναι σε βάρος του Δήμου Θάσου που δεν έχει ψηφίσει ακόμα τον προϋπολογισμό του 2014.

Φυσικά και έχουν σχέση με τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Σήμερα Δευτέρα στο εφετείο Θράκης δικάζεται η υπόθεση του πρώην δημάρχου Λευθέρη Μερέση που κι αυτή θα παίξει το ρόλο της στη διαμόρφωση προεκλογικών δεδομένων.

Αν ο Λ. Μερέσης καταδικασθεί δε θα μπορεί να είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Το αντίθετο θα συμβεί αν αθωωθεί.

 

Στο διαδίκτυο ο αντιδήμαρχος Θάσου Παναγιώτης Ραπτόπουλος ανάρτησε κείμενο με το οποίο ασκεί κριτική στους απόντες δημοτικούς συμβούλους από τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής. Σημειώνουμε ότι τόσο η συνεδρίαση την Παρασκευή, που δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας, όσο και η συνεδρίαση την Τετάρτη, είναι συνεδριάσεις που ορίστηκαν τις πρωϊνές ώρες, δηλαδή στις 10.30. Το κείμενο του Π. Ραπτόπουλου είναι το ακόλουθο:

 

Η ψήφιση προϋπολογισμού του Δήμου Θάσου αναβλήθηκε για την επόμενη Τετάρτη γιατί κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν ήρθαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπως όφειλαν από τον Νόμο και τον Όρκο που έχουν δώσει. Φαίνεται για αυτούς έχει μεγαλύτερη σημασία η φιλοδοξία για τις επερχόμενες εκλογές και να οδηγηθεί ο Δήμος σε πλήρη επιτήρηση από την Τρόικα….που ώς γνωστόν δεν έχουν κρύψει τον θαυμασμό τους για την συγκεκριμένη πολιτική πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν ξέρω αν είναι το σωστό μέσο το FB για τέτοιες αναφορές αλλά θεωρώ ότι από εδώ και πέρα καλό είναι να μην κρυβόμαστε πίσω από κριτικές και τακτικές για να παραπλανήσουμε τον ήδη ταλαιπωρημένο και αγανακτισμένο κόσμο από τέτοιου είδους πρακτικές. Γνωρίζω την ευθύνη μου ως Αντιδήμαρχος και Δημοτικός σύμβουλος αυτού του τόπου ότι θα πρέπει να τοποθετηθώ και να απολογηθώ για τα χρόνια που βρίσκομαι στη διοίκηση και θα το πράξω σύντομα. Θεωρώ όμως ότι ποιο σημαντικό αυτή την στιγμή είναι να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα μας για το αύριο του νησιού μας, της Ελλάδας και το μέλλον των παιδιών μας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Αποτελέσματα εκλογών στο τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Επόμενο άρθρο

Καθηγητές ΕΠΑΛ: Πάλι σε διαθεσιμότητα