Dark Mode Light Mode

Ψάρευαν σε ιχθυοτροφείο αλλά αθωώθηκαν

3 νεαροί ήταν κατηγορούμενοι χθες στο Μονομελές Καβάλας επειδή προ δύο ετών πιάστηκαν επ΄ αυτοφώρω να ψαρεύουν σε απαγορευμένη περιοχή, σε ιχθυοτροφείο μετά την Βάσοβα και πριν την Κεραμωτή. Η υπόθεση δικάζονταν μετά από αναβολή. Από τους 3 κατηγορούμενους παρόντες ήταν οι δύο. Με τη σύμφωνη πρόταση της κ. Εισαγγελέως αθωώθηκαν λόγω μεταμέλειας, λόγω του νεαρού της ηλικίας τους. Ρόλο για την αθώωση τους έπαιξε ότι όταν εντοπίστηκαν να ψαρεύουν δεν είχαν πιάσει ψάρια (!), αν και ψάρευαν σε περιοχή με πολλά ψάρια δεν είχαν καταφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Η δε κατάθεση του νυχτοφύλακα του χώρου ήταν επίσης ηπίων τόνων προκειμένου στους νεαρούς να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία. «Αθώοι, πηγαίνετε κι άλλη φορά να μην έχετε εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη» τους συμβούλευσε η πρόεδρος του δικαστηρίου. Όπως αποδείχθηκε ενώ το ιχθυοτροφείο είχε την απαραίτητη περίφραξη οι νεαροί βρήκαν ένα σημείο απ’ που μπόρεσαν να την παραβιάσουν. Έγιναν αντιληπτοί από τον νυχτοφύλακα, αυτός κάλεσε το Λιμεναρχείο που οδήγησε την υπόθεση στο δικαστήριο.
Ο πρώτος κατηγορούμενος υποσχέθηκε ότι δεν θα το ξανακάνει. Δήλωσε ότι μετάνιωσε. Ο δεύτερος δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι απαγορεύεται το ψάρεμα σε ιχθυοτροφείο. Αθώοι ελλείψει δόλου, είπε επίσης στην αγόρευση της η εισαγγελέας.
Σε άλλη υπόθεση του Μονομελούς πρωταγωνιστές ήταν δύο αδέλφια. Το ένα έκανε μήνυση στο άλλο. Επρόκειτο για δύο αδέλφια που έως πρόσφατα είχαν στενή συνεργασία, λειτουργούσαν μαζί επιχείρηση στο κέντρο της πόλης. Επειδή μάλωσαν ο ένας έκανε μήνυση στον άλλο για μη καταβολή δεδουλευμένων. Το δικαστήριο είχε αντίθετη άποψη. Έκρινε ότι τα δύο αδέλφια ήταν ουσιαστικά συνέταιροι κι έτσι δεν υπήρχε διαφορά ή σχέση εργοδότη με εργαζόμενο. Καθοριστική ήταν η κατάθεση του λογιστή της επιχείρησης που κατέθεσε ξεκάθαρα ότι μπορεί στα χαρτιά να φαίνονταν ο ένας αδελφός αφεντικό κι άλλος εργαζόμενος, στην ουσία ήταν συνέταιροι. Αυτή η κατάθεση έπεισε και την εισαγγελέα και την πρόεδρο. Αθώωσε τον έναν αδελφό που ζητούσε χρήματα από τον άλλον. Σήμερα τα δύο αδέλφια συνεχίζουν να έχουν διαφορές, λειτουργεί κάθε ένα τη δική του επιχείρηση.

Προηγούμενο άρθρο

Ο ΑΟΚ φέρεται να κατέθεσε πλαστή ή μη έγκυρη ενημερότητα

Επόμενο άρθρο

Έφυγε η καρδιολόγος από το ΠΕΔΥ Καβάλας