Dark Mode Light Mode

Ψάχνουν και περιμένουν ΑΝΕΛΛ – Οικολόγοι

Δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο σχετικά με το τι θα κάνουν στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι Οικολόγοι. Οι Οικολόγοι πράσινοι ας μην ξεχνάμε ότι συμμετέχουν στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο, αφού σ΄ αυτό με την ιδιότητα της περιφερειακής συμβούλου είναι εκλεγμένη η προερχόμενη από την Καβάλα Κατερίνα Γεροστεργίου.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν θα είναι παρόντες στις περιφερειακές εκλογές στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Για πολλούς και διάφορους λόγους δε θα σχηματίσουν ψηφοδέλτιο. Έγιναν στόχος και δέκτες προτάσεων συνεργασιών κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά κι από τον Άρη Γιαννακίδη.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι οικολόγοι πράσινοι αποφάσισαν ν΄ απέχουν από τις περιφερειακές εκλογές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Η απόφαση αυτή δεν είναι οριστική, αλλά είναι πάρα πολύ πιθανό να καταστεί οριστική λίαν προσεχώς.

Θεωρείται δύσκολο η Κατερίνα Γεροστεργίου να μην ακολουθήσει την απόφαση, παρά το ότι και προσωπικά της έγιναν προτάσεις να συνεργαστεί με άλλους συνδυασμούς.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατέθεσαν πρόταση στην κεντρική διοίκηση του κόμματος, η οποία όπως λέγεται δεν απάντησε ακόμη. Παρόλα αυτά είναι δύσκολο πια, δεν βγαίνουν και τα χρονικά περιθώρια, να επιδιώξουν να δημιουργήσουν μόνοι τους ένα ψηφοδέλτιο. Γι΄ αυτό το πιθανότερο είναι επίσημα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να μην λάβουν μέρος στις περιφερειακές εκλογές για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Κι αυτό το ζήτημα παραμένει ανοικτό.

Υπάρχουν πάντα φήμες ότι δυσαρεστημένοι από το συνδυασμό Γιαννακίδη και τον συνδυασμό Παυλίδη, προσπαθούν να φτιάξουν ένα ανεξάρτητο περιφερειακό ψηφοδέλτιο. Εάν αυτό το σενάριο προχωρήσει τότε δεν αποκλείεται να δούμε στο ίδιο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο και τους οικολόγους πράσινους – εμμέσως πλην σαφώς – επισήμως ή ανεπισήμως αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ερώτηση Καλαντζή για τον συμψηφισμό χρεών

Επόμενο άρθρο

48ωρη προειδοποιητική κινητοποίηση Δευτέρα και Τρίτη θα απεργήσουν οι φαρμακοποιοί