• 26 Ιουνίου 2024,

Ψάχνουν να βρούνε την ταυτότητα πνιγμένου άνδρα

 Ψάχνουν να βρούνε την ταυτότητα πνιγμένου άνδρα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ελληνικής αστυνομίας και του λιμεναρχείου στη Θάσο, προκειμένου να αναγνωριστεί ο άνδρας που πνίγηκε στη Σκάλα Παναγίας το απόγευμα της Δευτέρας. Σ΄αυτόν έγινε νεκροψία στην Κομοτηνή με πρώτες ενδείξεις ότι ο θάνατός του οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα.
Χθες υπήρξε επιτέλους μία πληροφορία σχετικά με την ταυτότητά του, αφού ιδιοκτήτης μικρής ξενοδοχειακής μονάδας του νησιού, είπε στους λιμενικούς ότι έχει να δει εδώ και δυο τρεις μέρες πελάτη του. Απ΄ ότι φαίνεται πρόκειται για άνδρα 65 ετών, που επισκέφθηκε μόνος του τη Θάσο, για να κάνει διακοπές και πνίγηκε ενώ κολυμπούσε.
Επειδή οι μέρες πέρασαν και τα στοιχεία του άτυχου αυτού άνδρα δεν έγιναν γνωστά, το λιμεναρχείο Καβάλας ενημέρωσε και την ελληνική αστυνομία, ειδικότερα το κέντρο αναζητήσεων.
Εν τω μεταξύ το απόγευμα της Τετάρτης κατά την αναχώρηση του πλοίου «Μυτιλήνη» σημειώθηκε ατύχημα την ώρα που το πλοίο προμηθεύονταν πετρέλαιο.
Επιβάτης μάλλον από την Καβάλα, που ταξίδευε με το δίκυκλό του προς Μυτιλήνη, διαπίστωσε διαρροή πετρελαίου σε χώρο παρακείμενο του πλοίου. Προσπάθησε ν΄ απομακρύνει το δίκυκλό του και να μη λερωθεί από το πετρέλαιο, αλλά λερώθηκε ο ίδιος. Ποσότητα πετρελαίου έπεσε επάνω του. Μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται προληπτικά στο νοσοκομείο.
Οι ανακοινώσεις του λιμεναρχείου Καβάλας είναι οι ακόλουθες:

*Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες της Τετάρτης, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, για περιστατικό τραυματισμού 51χρονου επιβάτη, εντός του χώρου φορτοεκφορτώσεως οχημάτων του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΜΥΤΙΛΗΝΗ” Ν. Χ. 362 κατά τον κατάπλου του στο λιμένα Καβάλας. Ανωτέρω διεκομίσθη άμεσα με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
*Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες της Τετάρτης, η Λιμενική Αρχή Θάσου, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ ”ΒΕΝΕΤΙΑ”, ότι συγκρούστηκε με επιπλέοντα ξύλο, στη θαλάσσια περιοχή ”ΜΑΚΡΥΑΜΜΟΥ”, με αποτέλεσμα την πρόκληση μερικής ζημιάς στο πηδάλιό του. Ανωτέρω σκάφος προσόρμισε με ιδία μέσα σε παρακείμενο μώλο όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους δεκαεπτά (17) επιβάτες. Στη συνέχεια το ”ΒΕΝΕΤΙΑ” κατέπλευσε με τη συνδρομή του ερασιτεχνικού σκάφους ”ΜΙΧΑΛΗΣ” Σ.Π. 43 στη μαρίνα Θάσου. Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΒΕΝΕΤΙΑ” ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Διαβάστε επίσης