Dark Mode Light Mode

Ψάχνουν τους Τσάρα – Μπεχράκη!

Ιδιαίτερα περίπλοκη παραμένει η κατάσταση στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, αφού την Παρασκευή και το Σάββατο το σωματείο των εργαζομένων δε μπόρεσε να πληροφορηθεί εάν αναλυτικά το τι τρέχει.

Ακόμη και το Σάββατο απέφυγαν να βγουν στα τηλέφωνα οι Διονύσης Μπεχράκης και Γιάννης Τσάρας, με αποτέλεσμα οι πληροφορίες του σωματείου να προέρχονται μόνο από βουλευτές του νομού Καβάλας.

«Δεν μας πήραν ούτε καν ένα τηλέφωνο» λένε οι συνδικαλιστές που εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι γι΄ αυτό το διαδικαστικό πρόβλημα που ανέκυψε από την Πέμπτη, συνεχίστηκε την Παρασκευή και το Σάββατο.

Τρεις μέρες τους έψαχναν στο τηλέφωνο, αλλά δε μπορούσαν να τους βρούνε. Επιβεβαιώνεται πάντως ότι η ΒΦΛ έχει πάρει προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, για να πληρώσει 10 εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΠΑ, ληξιπρόθεσμο χρέος προς αυτήν. Ρόλο παίζει πάλι το γεγονός ότι η ΔΕΠΑ βρίσκεται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης, άρα δε μπορεί να κάνει νέες διευκολύνσεις στη ΒΦΛ.

Σήμερα αναμένεται στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης,ο κ. Τσάρας, που μαζί με τον Διονύση Μπεχράκη χειρίστηκαν το όλο θέμα.

Εάν έρθει στο εργοστάσιο σήμερα το πρωί ο κ. Τσάρας, τότε οριστικά θα υπάρξουν νεότερα, ενημέρωση του σωματείου, σε συνάντηση που θα επιδιώξουν μαζί του οι συνδικαλιστές.

Υπάρχει πάντως το ενδεχόμενο όσο το θέμα παραμένει ανοιχτό ο κ. Τσάρας να παραμείνει στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στην Αθήνα.

«Ο κόσμος ανησυχεί» λένε οι συνδικαλιστές της ΒΦΛ που αποφεύγουν να συνεδριάσουν σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου του σωματείου, εάν νωρίτερα δεν ενημερωθούν.

Αναλυτικά για το τι τρέχει, χρήσιμες πληροφορίες έδωσαν στους συνδικαλιστές, την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Ντίνος Κλειτσιώτης και ο Γιώργος Καλαντζής.

Στο μεταξύ στο εργοστάσιο λόγω και των δυσκολιών της εταιρίας επανέρχονται δριμύτερα σενάρια πώλησής της σε ρώσο ενδιαφερόμενο επιχειρηματία.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ψάχνουν λεφτά στη ΒΦΛ για να πληρώσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στη ΔΕΠΑ

Επόμενο άρθρο

Οι 5 νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Νέστου