Dark Mode Light Mode

Ψήφισαν πολλοί οικοδόμοι

Η παράταξη του ΠΑΜΕ κέρδισε τις χθεσινές εκλογές στο σωματείο των Οικοδόμων. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο εξασφαλίζει 4 έδρες. Τρεις έδρες η παράταξη του κ. Θεοδωρίδη (προέδρου του προηγούμενου συμβουλίου). Στις εκλογές ψήφισαν 141 οικοδόμοι. Η παράταξη του ΠΑΜΕ έλαβε 78 ψήφους, διεκδίκησε μέχρι τέλους και την 5η έδρα. Τελικά εξασφάλισε πλειοψηφία με 4. Η παράταξη του κ. Θεοδωρίδη έλαβε 52 ψήφους και 3 έδρες. Υπήρξαν 11 λευκά- άκυρα.

*Κανονικά πραγματοποιήθηκαν χθες από το πρωί μέχρι το απόγευμα οι πολυσυζητημένες εκλογές στο σωματείο οικοδόμων.

Η διαδικασία διήρκεσε μία μέρα, μόνο χθες Κυριακή, φιλοξενήθηκε στο εργατικό κέντρο Καβάλας, όπου στην εφορευτική επιτροπή υπήρχε και δικαστικός αντιπρόσωπος. Στις εκλογές συμμετείχαν δύο διαφορετικές παρατάξεις, παρόλα αυτά και παρόλα τα όσα είχαν προηγηθεί η διαδικασία κύλησε ήρεμα και τα «πηγαδάκια» έξω από το χώρο της ψηφοφορίας  μεταξύ οικοδόμων – συναδέλφων δηλαδή – ήταν σε καλό κλίμα.

Τα αποτελέσματα επρόκειτο να γίνουν γνωστά χθες το απόγευμα. Πολλοί οικοδόμοι ζήτησαν η ψηφοφορία να διαρκέσει δύο ημέρες, αίτημα που δεν έγινε δεκτό. Γι΄ αυτό και υπήρξε μεγάλη προσέλευση οικοδόμων για συμμετοχή στις εκλογές, ουρά και συνωστισμός στο χώρο της ψηφοφορίας.

Ο πρόεδρος του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου του σωματείου Οικοδόμων, υποψήφιος και στις χθεσινές εκλογές, Κώστας Θεοδωρίδης, υποστήριξε ότι η κρίση στον κλάδο συνεχίζεται και δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Είπε μάλιστα ότι τα έργα ΕΣΠΑ, τα έργα των Δήμων, εξασφαλίζουν στους οικοδόμους δουλειά για λίγους μήνες και στη συνέχεια οι άνθρωποι αυτοί βγαίνουν και πάλι στο επίδομα. Ο κ. Θεοδωρίδης είπε τα εξής:

«Λογικό είναι να έρχεται ο κόσμος να ψηφίζει μαζικά. Εάν δεν υπάρξει και σήμερα μαζικοποίηση των συναδέλφων γύρω από τα σωματεία, δεν πρόκειται να λύσουμε τα προβλήματα. Είναι γνωστό ότι η ανεργία στην περιφέρεια τη δικιά μας, στην Καβάλα, Δράμα και Ξάνθη, έχει αγγίξει το 85%.

Ως προς την απασχόληση των οικοδόμων, ξεκινά ένα έργο ΕΣΠΑ, γίνεται μία αναγγελία, με την οποία ζητούνται κάποιοι εργαζόμενοι οικοδόμοι μέσω ΟΑΕΔ από τον  Δήμο, τους παίρνουνε για ένα χρόνο – δουλεύουνε από πέντε έως οκτώ μήνες – βγαίνουνε στην ανεργία, στο επίδομα άλλους 12 μήνες και μετά πάλι βλέπουμε! Αυτές είναι ενέσεις με τις οποίες φυτοζωούμε.

Όχι δε βλέπω κανένα «φως στο τούνελ». Κάποτε έλεγα σε βάθος δεκαετίας από το 2009 – 10 που ξεκίνησε η κρίση, αλλά βλέπω να ξεπερνάμε το 2025».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Συνελήφθησαν οι 2 κουκουλοφόροι

Επόμενο άρθρο

Ραψάνη, Καλαμίτσα, πρόστιμα σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο