Dark Mode Light Mode

Όλα έτοιμα για το 5ο φεστιβάλ wood water wild

Όλα έτοιμα για το 5ο φεστιβάλ wood water wild

Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες από τους διοργανωτές του wood water wild. Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν δηλώνοντας την υποστήριξή τους προς αυτήν, ο αντιπεριφερειάρχης Αρχ. Γρανάς και ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης.

Φέτος οι εκδηλώσεις διαρκούν δύο ημέρες, το Σάββατο 1 Ιουνίου και την Κυριακή 2 Ιουνίου. Ξεχωρίζει η μεγάλη συναυλία το βράδυ του Σαββάτου, από τα συγκροτήματα «Εκμέκ» και «Κόζα Μόστρα», συναυλία για την οποία υπάρχει ενδιαφέρον απ΄ όλη την περιφέρεια, λόγω του ότι το συγκρότημα «Κόζα Μόστρα» πρόσφατα εκπροσώπησε τη χώρα μας στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον.

Και τις δύο ημέρες το πρόγραμμα είναι γεμάτο. Συμμετέχουν ο φωτογραφικός όμιλος Καβάλας, η ομάδα «Κάρμπα», το σωματείο «Αίσωπος», ο Σύλλογος Κατοίκων Παλαιάς Καβάλας, η Σπηλαιολογική ομάδα Καβάλας, η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας, η ομάδα των παραμυθάδων.

Πολλές από τις δραστηριότητες συμπίπτουν, έτσι ώστε οι επισκέπτες στο χώρο του φεστιβάλ, στο μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας, να έχουν μεγάλο περιθώριο επιλογών.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση και των εθελοντών. Ο κ. Γιαρμαντζίδης εκπρόσωπος της Σπηλαιολογικής ομάδας είπε στους δημοσιογράφους, ότι παρά το ότι φέτος είναι η 5η χρονιά του φεστιβάλ, οι διοργανωτές το φροντίζουν σαν να ξεκινά τώρα. Αναγνώρισε ότι το φεστιβάλ είναι θεσμός. «Είναι ένα φεστιβάλ με τη δική του ταυτότητα». Σημείωσε τον αυθόρμιητο εθελοντισμό και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Το σημαντικότερο ρόλο – είπε – στη διοργάνωση παίζουν οι εθελοντές, τους οποίους ευχαρίστησε. Οικονομικά – δήλωσε – συνδράμουν ο Δήμος Καβάλας, η περιφερειακή αυτοδιοίκηση και το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Κρηνίδων. Ο κ. Γιαρμαντζίδης ευχαρίστησε ειδικότερα τον Γιάννη Προμούσα γιατί όπως είπε ως πρόεδρος του συλλόγου της Παλιάς Καβάλας, τράβηξε φέτος όλο τοι κουπί.

Ο Γιάννης Προμούσας ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους συλλόγους που συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Όλοι μαζί το φτάσαμε σ΄ αυτό το επίπεδο τόνισε. Σημείωσε μάλιστα με βάση πληροφορίες από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ το υπουργείο πολιτισμού θεωρεί το φεστιβάλ της Παλιάς Καβάλας ένα από τα τρία καλύτερα περιφερειακά φεστιβάλ. Πέρσι σε αυτό είπε συμμετείχαν έξι χιλιάδες άνθρωποι (6.000).

Στις συναυλίες η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ. Ο προϋπολογισμός του φεστιβάλ είπε ο Γ. Προμούσας κυμαίνεται από 15 – 20.000 ευρώ.

Ποσό 2 – 2.500 ευρώ περίπου προέρχεται από χορηγία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων, 3.000 ευρώ δίνει η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, 3000 – 4000 ευρώ ο Δήμος Καβάλας. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιάς Καβάλας ενισχύει τη διοργάνωση με ποσό 3 – 4.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν και ιδιώτες χορηγοί, οι οποίοι δεν προσφέρουν τόσο χρηματικά ποσά, όσο δωρεάν υπηρεσίες.

 

Προηγούμενο άρθρο

Κάτι κινείται στον ΑΟΚ

Επόμενο άρθρο

Ο Γιάννης Ρέτσος με Γερομάρκο – ξενοδόχους